donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Sanquin bloedbank verhuisd naar Dudokplein

25 oktober 2021 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Vanaf maandag 25 oktober is Sanquin bloedbank te vinden op Dudokplein 211 in het gebouw van Palet Stadspolders. Voorheen was het gevestigd naast het Albert Schweitzer ziekenhuis.

In Dordrecht en omgeving zijn ongeveer 5000 mensen bloeddonor, en nog eens 2600 mensen doneren plasma. Sanquin hoopt in de nieuwe vestiging ook nieuwe donors te kunnen verwelkomen. Mensen staan er niet vaak bij stil, maar één op de vier mensen in Nederland heeft ooit een bloedproduct nodig. En maar 2 procent van de Nederlanders is donor. Deze donors zijn levensreddend voor duizenden patiënten per jaar.

Irene Bouwer, teamleidster van Sanquin Bloedbank in Dordrecht, is heel blij met de nieuwe vestiging: ,,Deze vestiging is veel groter, we gaan van 12 naar 21 stoelen. De oude vestiging was te klein om te groeien in het aantal donors, daar kunnen we nu wel weer aan werken. Bovendien kun je op deze vestiging vlakbij gratis parkeren, en stoppen de bus en de trein voor de deur. Wat ons betreft is deze plek een schot in de roos!”

 

Lees meer over:

Dudokplein bloedbank
Deel dit bericht met je vrienden!