maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Samen werken aan de zo belangrijke versnelling van de woningbouw

19 februari 2021

DRECHTSTEDEN - De krapte op de woningmarkt is ernstig. In de regio Drechtsteden hebben een aantal woningcorporaties, projectontwikkelaars en makelaars zich daarom verzameld in de kopgroep van de Woningmakers Drechtsteden. Eerste ervaringen om de brug te slaan tussen bestuurders, beleidsmakers, vergunninggevers en marktpartijen leiden tot enthousiasme.

Zo willen ze een versnelling van de woningbouw realiseren.
Want jawel, we hebben een probleem als het om woningbouw gaat. Een gezamenlijk probleem, dat we alleen sámen kunnen oplossen. 

Wil je meer weten van Woningmakers Drechtsteden of heb je interesse om aan te sluiten bij de Woningmakers? Kijk dan op de website van de Woningmakers.

Er is sprake van een groot tekort aan koopwoningen, zeker ook in Drechtsteden: kopers kunnen slechts uit een paar woningen kiezen tegen enorme prijzen en de kans dat je voor een sociale huurwoning in aanmerking komt, daalt al jaren. Wat vinden professionals van deze situatie, waar liggen de oplossingen en kansen? 

Wethouder Ton Spek (gemeente Sliedrecht), Elisabeth ter Borg (directeur-bestuurder van Fien Wonen), Dorith Kools (makelaar/taxateur bij Waltmann Makelaars in Dordrecht), Wethouder Arjan Kraijo (gemeente Alblasserdam) en Lotte van Houwelingen (algemeen directeur BM van Houwelingen) geven hun visie op de situatie.

 Lees hier de interviews 

Deel dit bericht met je vrienden!