woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Samen eten verbindt bij de buurttafel in Dordrecht

19 augustus 2020

DORDRECHT - Dichterbij elkaar maar wel op anderhalve meter afstand. De bewoners van de Burgemeester de Roostraat in Dordrecht werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje: een buurttafel, om de straat onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes nader tot elkaar te brengen.

Bewoonster Jolanda v.d. Hoek won een van de 25 Buurttafels en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een avond vol gezelligheid; uiteraard
met in achtneming van de anderhalve meter regels.

Samen eten verbindt
De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat drie jaar geleden startte met de Buurttafelcampagne om buurtbewoners met elkaar te verbinden. En als iets verbindt, is het wel samen eten. Als er een goed contact is in de buurt, voelen mensen zich er veiliger en is het ook gezelliger; dat is zeker ook gebleken bij de ruim 130 buurttafels die reeds gehouden zijn. Op www.avikobuurttafel.nl kon je
laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 25 Buurttafels van dit seizoen.

Mooie band met de buurt
De Burgemeester de Roostraat in Dordrecht viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 18 augustus, de straat in. Bewoonster Jolanda woont nu een aantal jaar in haar straat, maar geeft aan dat ze nog niet alle buren kent. Ze leert haar buurt graag beter kennen via de buurttafel. Dertig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte ronde tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact
Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Lees meer over:

eten buurttafel
Deel dit bericht met je vrienden!