Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Ruimte voor een chapeau: Winnaars Dordtse Vrijwilligersprijs 2020

8 december 2020

DORDRECHT - Op maandag 7 december 2020 heeft wethouder Peter Heijkoop de Dordtse vrijwilligersprijzen uitgereikt tijdens een feestelijke livestream vanuit de studio van New Sense Media in Dordrecht. Het totale prijzengeld van € 7.000 – werd verdeeld onder vier winnende vrijwilligersorganisaties: Licht voor Dordt, Netwerk Dordtse Helden, Future Club en 4Watoto. 

Tijdens de online uitreiking gaf de vakjury toelichting op het toekennen van de Passieprijs (organisatie met een grote impact in de Dordtse samenleving), de Talentprijs (voor de organisatie die zich richt op talent en ontwikkeling van vrijwilligers) en de Aanmoedigingsprijs (voor de organisatie die onlangs is gestart en een inspiratiebron voor anderen is). Voor het eerst dit jaar konden alle Dordtenaren stemmen en werd er ook een Publieksprijs uitgereikt. Maar liefst 3700 stemmen zijn uitgebracht.
 
Wethouder Peter Heijkoop, tevens voorzitter van de vakjury: “Een keuze maken uit 38 fantastische organisaties en initiatieven viel niet mee. We willen op een feestavond als deze dan ook waardering uitspreken voor het werk van álle organisaties en voor de belangeloze inzet van duizenden vrijwilligers in onze stad.”
 
De jaarlijkse Dordtse Vrijwilligersprijzen worden uitgereikt door gemeente Dordrecht in samenwerking met INZET078!, het expertisecentrum voor vrijwillige inzet.
 
De winnaars: een korte kennismaking

Licht voor Dordt – Passieprijs € 2.000,-
Fantastisch om te zien wat dit samenwerkingsverband heeft bekend voor Dordtenaren in coronatijd. Het is een voorbeeld van hoe vrijwilligersorganisaties kunnen samenwerken in het belang van de samenleving. Zij hebben vorm gegeven aan het naar elkaar omzien en een gevoel van saamhorigheid gebracht in deze moeilijke tijden. Meer informatie: www.lichtvoordordt.nl
 
Netwerk Dordtse Helden – Talentprijs € 2.000,-
Jongeren hebben de toekomst. Deze groep hebben we de komende jaren hard nodig. Het is Netwerk Dordtse Helden in twee jaar gelukt om een beweging in de stad te laten groeien van jongeren die er voor de ander wil zijn. Ze verdienen de Talentprijs omdat ze hun vrijwilligers ook een community bieden, zo snijdt het mes aan twee kanten. Meer informatie: www.netwerkdordtsehelden.nl

Future Club – Aanmoedigingsprijs € 1.000,-
Heel mooi hoe deze groep van Syrische mensen zich inzet voor Krispijn. Veel respect en waardering hoe zij sociale activiteiten organiseren en tegelijk werken aan hun eigen taalontwikkeling en integratie.
 
4Watoto – Publieksprijs € 2.000,-
Deze jonge organisatie is in maart 2020 begonnen met het bouwen van een weeshuis in Goma in Oost-Congo. Al in juni 2020 hebben zij de deuren kunnen openen voor 22 weeskinderen die als oorlogsslachtoffers rondzwierven. De oprichter is geboren en getogen in Dordrecht. “Wij bestaan voornamelijk uit studenten uit Dordrecht en werken samen met jongeren in Goma. Wij willen stenen leggen op de weg naar een eerlijkere wereld waarin we ondanks verschillen samenwerken. Meer informatie: www.4watoto.com


 

Lees meer over:

winnaars
Deel dit bericht met je vrienden!