maandag 25 januari 2021

Alles over Dordrecht

Ronde Tafel 23 zet bewoners van het Parkhuis op de fiets

27 november 2020

DORDRECHT - De Ronde Tafel 23 Dordrecht heeft dit jaar een heel bijzondere bestemming voor hun goede doelenproject. Bewoners van het Parkhuis krijgen van hen een schitterende aangepaste fiets, waarop ze zelfstandig kunnen fietsen. Deze past goed in de visie van het Parkhuis op het buiten bewegen.

Jaarlijks schenkt de Ronde Tafel een mooi cadeau aan een Dordtse stichting of organisatie die zich inzet voor het welzijn van anderen. Dit jaar hebben de heren niet lang na hoeven denken over wie daarvoor in aanmerking zou komen: het Parkhuis.

Voor de bewoners hebben zij een speciale fiets besteld bij Maia Mobiliteit, expert in aangepaste fietsen op de Stevensweg in Dordrecht. De aangepaste fiets stelt bewoners in staat om geheel zelfstandig te fietsen zonder de angst om te vallen. Maia Mobiliteit werd enthousiast over dit mooie initiatief en sponsorde spontaan mee aan deze actie.

Het Parkhuis maakt zich sterk voor bewegingsactiviteiten in de buitenlucht. Bewegen in de buitenlucht vertraagt het dementieproces, verbetert de hersenfunctie verbetert en vermindert stress. Ook geeft het een stuk zelfstandigheid terug aan bewoners. Deze fiets is daarom een zeer welkome aanvulling. Zij moeten nog even wachten op de fiets, omdat deze speciaal voor hen op maat wordt gemaakt. 
 

Lees meer over:

fiets ronde tafel parkhuis
Deel dit bericht met je vrienden!