donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Nicht Margret en neef Rene samen op de Voorstraat van Dordrecht met de Augustijnenkerk op de achtergrond

UP DATE Rene van de Gijp als lijstduwer VSP bij raadsverkiezingen 2022 in Dordrecht landelijke in het nieuws

1 juli 2021 (door de redactie)

Up date Toptransfer: Dordtse seniorenpartij haalt René van der Gijp binnen

Dat is een kop in de  media nadat Margret Stolk op Dordrecht.net meedeelde, dat haar neef lijstduwer wordt bij de raadsverkiezingen 2022. Ook de Telegraaf pakte het nieuws over Van der Gijp in de politiek op en andere media volgden.   VERONICA IN SIDE citeert Dordrecht.net:

De twee hebben een goede band, vertelt Stolk op dordrecht.net: 'Hoe verschillend we ook zijn: we hebben dagelijks contact. Dat kan over Jesse Klaver gaan, maar ook over het Nederlands Elftal. Over de laatste uitzending van Jinek, ja zelfs over de Dordtse gemeentepolitiek. Maar dan wel als we uit eten gaan.'  In zijn TV programma Oranje zomer bij SBS 6 besprak Rene ook zijn politieke stap in Dordrecht voor zijn nicht. Johan Derksen vond de ouderenpartijen heel belangrijk. Op TV werden ook speerpunten van de VSP besproken.

SENIORENPARTIJ haalt Van der Gijp is ook een kop.

Margret Stolk en Rene van der Gijp hebben uiteraard in hun dagelijks telefooncontact zijn inzet voor de partij van zijn nicht besproken. In theorie zou Rene van der Gijp een uitnodiging krijgen om een raadszetel in te gaan nemen als hij voldoende voorkeurstemmen krijgt.

Eerder bericht:

 

DORDRECHT - Margret Stolk heeft haar partij - de Verenigde Senioren Partij (VSP) - laten weten bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 weer beschikbaar te zijn als lijsttrekker.

Vanaf 2014 zit zij in de raad van Dordrecht. Haar neef Rene van der Gijp wil graag weer lijstduwer zijn voor de VSP in Dordrecht. Dat past bij de persoonlijke band tussen neef en nicht, die al langer dan 55 jaar bestaat.

Margret heeft de VSP een breder draagvlak gegeven in de Dordtse samenleving als de opvolger van Henk Tazelaar.

Henk was jarenlang het boegbeeld van de VSP, met heel stabiel telkens weer  twee zetels in de raad met het slogan: daadkrachtig, humaan en rechtvaardig.

Oranjezomer
Margret zat deze week op de VIP-stoel bij het TV programma Oranjezomer van SBS6. Neef Rene is er een spraakmakende voetbalcommentator, sportliefhebber en satiricus met Johan Derksen en Wilfred Genee.

,,Ik hoop nog eens de gast te zijn van Rene, maar nu het Nederlands elftal is uitgeschakeld, zal het programma wel gaan veranderen."  De Oranjezomer had niet alleen Rene en Margret als Dordtenaren in de uitzending. Ook Hans Ruben, bekend als journalist van De Dordtenaar en journalist en manager bij het AD en tevens veel jaren voorzitter van tennisclub Dash 35 en honkbalclub The Hawks zat op de VIP-stoel.

Moeders
De band van Rene en Margret begon bij hun moeders, die zussen zijn. ,,We zijn daarom samen opgegroeid. Hoe verschillend we ook zijn: we hebben dagelijks contact", aldus Margret.

In een gesprek met Arco Bomgaars (078MGZN) lieten Rene en Margret weten dagelijks te praten over onderwerpen waarmee zij bezig zijn. ,,Dat kan over Jesse Klaver gaan, maar ook over het Nederlands Elftal. Over de laatste uitzending van Jinek, ja zelfs over de Dordtse gemeentepolitiek. 
Maar dan wel als we uit eten gaan.’’

Neef René van der Gijp en nicht Margret Stolk zijn totaal verschillend van karakter, maar koesteren de warme band die zij hebben.  Margret benadrukt wel sdat Rene voor haar niet in de eerste plaats een publieksfiguur is. ,,Ik zie hem gewoon als mijn neef". Daarom werd Rene eerder  ingezet in de verkiezingscampagne voor de nieuwe raad om de mensen te adviseren op de partij van zijn nicht Margret te stemmen.

Rene met vriendin Minouche en Margret met vriendin Sien zijn ook de laatste jaren getrouwd. De neef en nicht  waren - hoe kan het ook anders -  getuigen op elkaars huwelijk. Voor Rene was dat een vanzelfsprekende keuze: hij kent zijn nicht al meer dan 55 jaar.

Foto onderschrift: De twee Dordtenaren bespreken de politieke gebeurtenissen in Dordrecht meestal bij een etentje; Voor onderwerpen, die Rene en Margret dagelijks bezig houden, wordt op dagbasis altijd gebeld. Hun verbondenheid begon bij hun moeders, die zussen zijn....

Zie ook:

Lees meer over:

vsp rene van der gijp lijstduwer
Deel dit bericht met je vrienden!