woensdag 19 januari 2022

Alles over Dordrecht

Rabobank steunt Molen Kyck over den Dyck

16 december 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden heeft de stichting Molen Kyck over den Dyck verblijd met een mooie bijdrage uit het Coöperatiefonds. Met het fonds ondersteunt Rabobank culturele en maatschappelijke initiatieven in de regio. De bijdrage is een aanvulling op de investering van de stichting om, onder andere voor de molenwinkel, warmtepanelen aan te schaffen. Rabobank ondersteunt dat het voor de winkelvrijwilligers zoveel prettiger werken is in een verwarmde omgeving. 

Warmtepanelen brengen comfort
Voorzitter Marianne Mulders: “In de winter moeten we altijd de CV heel hoog stoken om te zorgen dat onze winkelmensen nog enige warmte krijgen. Als de grote buitendeur telkens wagenwijd openzwaait bij aankomst en vertrek van klanten, vlíegt de warmte er uit. Toen we zagen dat we als onderdeel van het totale restauratietraject de elektra in de molen gingen aanpakken, besloten we tegelijkertijd op enkele plekken infrarood warmtepanelen te installeren. Dat levert onze mensen veel comfort op en het verlaagt de stookkosten. In een gesprek met de Rabobank kwam dit naar voren en nu geven zij een bijdrage voor de aanschaf van die panelen. Wát een stap, wát zijn we daar blij mee!”

Molen is beeldbepalend gebouw
René Kerstens, directeur Coöperatieve Rabobank: “Als Rabobank staan we midden in de samenleving en dragen bij aan de ontwikkeling van die samenleving. We stimuleren de vitaliteit van lokale gemeenschappen en we steunen vele maatschappelijke initiatieven met het Coöperatiefonds. We zijn blij dat we de Dordtse molen kunnen steunen bij de aanschaf van de warmtepanelen. Dat geeft de stichting meer armslag, want we horen dat er grote werkzaamheden in en aan de molen moeten gebeuren die veel geld kosten. Wij steunen hen graag, omdat de ‘Kyck’ een beeldbepalend historisch gebouw in de stad is.”

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!