woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Prijswinnaars raamversiering ‘Licht voor elkaar’ 19e eeuwse schil

24 december 2020

DORDRECHT - Op 23 december zijn de prijswinnaars van de raamversieringen in het kader van de alternatieve lichtjestocht in de 19e eeuwse schil bekend gemaakt. De eerste prijs ging naar Kasperpad 48 waar de bewoners groots hebben uitgepakt en niet alleen de ramen, maar het hele huis voorzien hebben van lichtjes en kerstfiguren.

De tweede prijs was voor Kromhout 150. Dit huis biedt een verlichte doorkijk tot achter in de tuin. Een magisch effect De derde prijs was voor Sint Jorisweg 14. Het hele gezin heeft op dit adres ervoor gezorgd dat er mooi kersttafereel in de vensterbank is te bewonderen. Alle deelnemers zijn beoordeeld door een deskundige jury. De prijzen zijn persoonlijk uitgereikt door twee leden van buurtcomité Straatpraatje. RTV Dordt filmde de jurering en de prijsuitreiking. Het filmpje is op Youtube te bezichtigen.

Helaas kon wethouder Marco Stam niet als jurylid aantreden in verband met de, overigens zeer begrijpelijke, coronamaatregelen vanuit gemeente Dordrecht. De alternatieve lichtjestocht met het thema ‘Licht voor elkaar’ werd in het vierkant tussen St.Jorisweg, Singel, Blekersdijk en Kromhout en de Koningin Wilhelminastraat en Adriaan van Bleijenburghstraat georganiseerd door Buurtwerk Dordrecht en Straatpraatje, een actieve wijkbewonersgroep, samen met de kerken in de wijk.

Lees meer over:

Kerst raamversiering
Deel dit bericht met je vrienden!