donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Plaatjesboek Dordrecht 800 niet welkom? Hier kan het heen

18 januari 2021 (door Ton Vermeulen)

DORDRECHT - In de eerste drie weken van 2021 krijgen Dordtenaren het plaatjesboek Dordrecht 800 door de bus. Het boek is onderdeel van het vieren van 800 jaar stadsrechten. Dit is een jaar naar voren geschoven vanwege het coronavirus.

Wat direct op zal vallen is, dat het plaatjesboek geen plaatjes bevat en dus zeer saai oogt. Dat komt omdat Dordrecht 800 jaar een verzamelalbum is, dat compleet wordt door 250 plaatjes te sparen bij deelnemende supermarkten. De plaatjes spaart u door boodschappen te doen bij één van deze supermarkten.

Het boek is dan ook een cadeau van zeven zelfstandige supermarkt-ondernemers aan alle inwoners van Dordrecht. Een boek met verhalen over de belangrijkste historische gebeurtenissen, geschiedenis van de wijken en verhalen over cultuur, sport, vrije tijd en meer.

De spaaractie start op 27 januari in de winkel. Je kunt 9 weken lang sparen voor deze gratis plaatjes. Bij elke €10 boodschappen ontvang je een set van 4 plaatjes. Na afloop van de actie wordt er een ruilmiddag georganiseerd, zodat iedereen zijn boek compleet kan maken.

Boek inleveren
Er zijn diverse mensen die niets kunnen met het boek. “Gooi het niet weg”, raadt het Projectteam Dordrecht 800 jaar aan, maar lever het in bij deelnemende supermarkten. Die kunnen daar iemand anders blij mee maken. Bijvoorbeeld gezinnen met meerdere kinderen. Ook op de weggeefhoek zou er belangstelling voor zijn.

 

 

 

Zie ook:

Lees meer over:

Dordrecht 800 Plaatjesboek
Deel dit bericht met je vrienden!