woensdag 20 oktober 2021

Alles over Dordrecht

PvdA-voorman Cor van Verk vindt het triest hoe Piet Sleeking afscheid moet nemen

22 juli 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Loco-burgemeester en wethouder Piet Sleeking neemt op 21 september afscheid uit het lokale openbare bestuur, terwijl zijn partij Beter voor Dordt (BVD) in grote problemen is.

Zelfs binnen de PvdA, de partij die tot 2010 de grootste fractie in de gemeenteraad had tot de historische doorbraak van Piet en BVD, wordt met gevoel gereageerd.

Vandaag komt op de website van Ad De Dordtenaar raadslid Cor van Verk aan het woord.

''Het is triest dat Piet op deze manier afscheid moet nemen. Dat gun je geen mens,'' reageert Cor van Verk (PvdA). Hij is benieuwd hoe de situatie zich nu verder zal ontvouwen..

''Wie gaat de opvolger van Sleeking benoemen? En hoe wordt zijn portefeuille verdeeld voor dat halfjaar, want dat is een zware. Het moet wel een bekwaam persoon zijn.’’

De PvdA had in 1974 negentien van de 39 zetels in de raad. Dat levert drie van de vijf wethoudersposten op. In 2018 boekte de eens zo machtige partij een historisch dieptepunt met twee zetels.

David Schalken
Al eerder op de website van RTV Dordrecht had de fractievoorzitter en het enige raadslid nog van BVD, David Schalken, vanuit een vergelijkbaar gevoel gereageerd.. “De situatie kent alleen maar verliezers. Vooral voor vertrekkend wethouder en mede-oprichter Piet Sleeking vind ik dit vervelend.”

Volgens de fractievoorzitter wordt het vertrek van Sleeking, die net als hij in 2005 betrokken was bij de oprichting van de partij, overschaduwd door het nieuws dat zes van de zeven raadsleden opstappen. “Het is diep triest".

Kees Thies
Columnist Kees Thies gaat op zijn vaste plek in Ad De Dordtenaar vandaag verder met zijn analyse van de situatie rond Beter voor Dordt (BVD), waarbij hij aangeeft dat BVD niet is afgestraft door de kiezers van Dordrecht. De neergang van de PvdA werd wel bepaald door de stembus uitslag.

"Nu weet ik wel dat dit niet helemaal één-op-één te vergelijken is, want de ernstige krimp van de PvdA is het gevolg van electorale billenkoek en bij Beter Voor Dordt is daar vooralsnog geen sprake van. Ik bedoel de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden over een maand of acht plaats en dán pas zullen we weten hoe groot de liefde van Dordt voor BVD op dat moment nog is. Ik ben daar overigens niet heel optimistisch over."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!