zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Archieffoto

Phil’s Muziekfestival

30 september 2021

DORDRECHT - Door het Dordrechts Philharmonisch werd in het najaar van 2001 het BeneVia Muziekcentrum geopend. In 2021 bestaat het dus precies 20 jaar. Om dit feit te kunnen vieren, organiseert de vereniging gedurende de hele maand november Phil’s Muziekfestival, een (online) festival met deelname van koren, korpsen, orkesten en andere muziekgezelschappen. Er zullen minimaal 12 concerten van 1 uur worden gegeven tijdens het festival. Telkens zal aan één vereniging het BeneVia Muziekcentrum beschikbaar worden gesteld. De agenda is via de website www.dpho.nl te raadplegen.

Via livestreamingfaciliteiten zal telkens het concert via internet te zien zijn. Bezoekers van het online festival kunnen via de website van de Phil een kaartje kopen om het concert thuis te kunnen zien.

De livestreamapparatuur is echter nog niet volledig in beheer van het Dordrechts Philharmonisch. Daarom is er via het platform voordekunst.nl een crowdfundingscampagne opgezet om het bedrag van €5.000,- bij elkaar te sprokkelen. Dit bedrag zal worden gebruikt om het muziekcentrum te voorzien van de benodigde streamingapparatuur. Denk aan audio-opname-apparatuur, videocamera's, statieven, mengpaneel en meer. Zoek op de website van voordekunst naar Phil’s Muziekfestival en vind de campagnepagina waar de actie nog eens wordt uitgelegd.

Op deze manier kunnen vrienden van muziekverenigingen in Dordrecht en omstreken een (klein of groot) steentje bijdragen aan de realisatie van een maand vol muziek en plezier en worden de deelnemende verenigingen en muzikanten gesteund door ze een broodnodig perspectief te bieden. Zo blijven de verenigingen behouden voor de regio. Steun dit initiatief en steun de muziek in de regio Drechtsteden!

Deel dit bericht met je vrienden!