woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Peter M. van der Linden blij met verkoop van nieuwe boek ‘Wat een toestand’

26 april 2021 (door Ton Vermeulen)

DORDRECHT - De eerste week zijn er al 150 exemplaren van ‘Wat een toestand’ verkocht, laat de Dordtenaar Peter M. van der Linden tevreden weten. Het is zijn nieuwste boek met korte verhalen voor fans van de sixties en seventies. Wie Peter kent, weet dat er de nodige humor in verwerkt is.

Vorige week is Peter te gast geweest bij het radioprogramma Via Cultura, waar hij vertelde over zijn boek en las hier het verhaal Kelderpost voor. Het weekend heeft hij onder andere gebruikt om de bestelde boeken zelf op de fiets af te leveren in de regio.

Vierde uitgave
Wat een toestand is de vierde uitgave van Peter en zijn eerste korte verhalenbundel. In 2005 verscheen het poëziedebuut  ‘Ich bin ein star baby’ bij uitgeverij Vassallucci. In 2009 kwam de tweede bundel ‘Zondag’uit. In 2015 de bundel ‘Brommers zongen onder spijkergoed’ bij uitgeverij Liverse. En nu dan, vers van de pers, de verhalenbundel ‘Wat een toestand’, uitgebracht in eigen beheer.

De mooie omslag van het boek is ontworpen door Gerben Gerrit Verhaar. Gerben heeft net als Peter een atelier op de derde verdieping bij het culturele ontmoetingscentrum DOOR. Peter creëert hier zijn expressieve abstracte schilderijen.

Beschrijving
Een korte beschrijving van ‘Wat een toestand’: verwacht een avontuurlijk, hilarisch en ontroerend boek. Peter M. van der Linden beschrijft gebeurtenissen uit zijn vroege jeugd tot in het heden. Een autobiografische tijdmachine die in de jaren zestig begint. Een opeenstapeling van bizarre situaties die hij droogkomisch beschrijft. Het voert de lezer mee in sferen van draadjesvlees, brommertjes, vakantieliefdes, bandjes en kroegen. Een aanstekelijk boek over voor- en tegenspoed. Leest lekker weg.  Herkenbaar en hartverscheurend grappig.

Kunstproject
Het boek brengt al weer nieuwe leuke korte verhalen met zich mee. Peter schrijft op zijn facebookpagina: “Gisteren stond ik bij de Dirk voor de deur en ik werd aangesproken door een vrouw met een mondkapje. Ze had droevige ogen en vroeg om een kleinigheidje.

In eerste instantie weigerde ik, maar door die droeve ogen besloot ik om haar terug te roepen. “Hé meisje”, riep ik. “Nou, zeg maar mevrouw”, mompelde ze onder haar mondkapje. Na het overhandigen van twee euro kwam er een verhaal over de voedselbank en haar twee kinderen en dat zij wat bij bedelde als haar kinderen op school waren. Ik had nog een envelop met een boekje in mijn tas en besloot om haar die ook te schenken. “Deze is ook voor jou”, zei ik. “O, is dat een boek over God?”, zei ze. “Nou, niet echt”, antwoordde ik. “Een boekje met rolfluitjes en zo, lijkt mij ook gezellig voor de kinderen. Ik hoop dat het je wat kan opvrolijken.” “O leuk”, zei de vrouw, maar niet bijster enthousiast. Ik wenste haar geluk en zwaaide haar uit.

Een paar uur later kwam mijn lief  Bob Rekelhof tegen. “Zo, dat was een toffe actie van Peter”, had Bob gezegd. “Is het een kunstproject of een promotie stunt dat Peter zijn boekjes op de stoep bij de Dirk legt?” “Ik zou het niet weten zei ze, heb je hem gepakt?” “Nee”, zei Bob, “Ik dacht dat het een kunstproject was, dus ik heb het laten liggen.””

Bestellen
Het boek is te bestellen op de website van Peter. Het kan ook telefonisch of per app, 0640204077. Peter komt het in de regio Dordrecht tegen contante betaling persoonlijk afleveren, of kan het verzenden. Daarnaast kun je het vinden in de boekhandel: bij Vos & van der Leer op de Visstraat en in de Bieshof te Dordrecht en bij boekhandel Hyperion, winkelcentrum Walburg te Zwijndrecht.
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!