dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Partij voor de Dieren doet mee aan Dordtse gemeenteraadsverkiezingen

18 oktober 2021

DORDRECHT - De Partij voor de Dieren doet in 2022 voor het eerst mee aan de Dordtse gemeenteraadsverkiezingen. Het landelijk bestuur van de partij geeft hier toestemming voor en draagt de 29-jarige Pieter Groenewege voor als lijsttrekker. ‘De PvdD zet met deze lijst een heel sterk team neer,’ vindt Groenewege. 

‘De Partij voor de Dieren is inmiddels een partij van betekenis in Dordrecht. Dat is heel goed nieuws voor onze stad,’ zegt beoogd lijsttrekker Pieter Groenewege. ‘Ons gemeentebestuur heeft de industrie jarenlang geen strobreed in de weg gelegen. Daardoor staat Dordt inmiddels in heel het land bekend om haar giftige omgeving. Dat moet anders. Op iedere straathoek liggen kansen voor een diervriendelijker, groener en duurzamer Dordrecht.’

Vliegende start
Groenewege heeft politieke ervaring opgedaan als beleidsmedewerker in de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdD. ‘Ik heb veel opgestoken bij de Haagse PvdD. Die ervaring ga ik inzetten om onze partij een vliegende start te geven als de PvdD in de Dordtse gemeenteraad komt,’ zegt hij. ‘Ik vind het heel gaaf dat ik nu de kans krijg om het verschil te maken in m’n eigen thuisstad.’

Dordts team
Op de nummer twee van de lijst staat Danielle Vol-van der Holst (49). Zij is bekend van haar veganistische restaurant Daantje in de binnenstad en haar rol als coördinator van de werkgroep PvdD Dordrecht. De nummer drie is Cees Venderbos Lambinon (71). Hij is bestuurder binnen de Partij voor de Dieren. Op de vierde plaats staat Irma van Herwijnen (39). Zij is werkzaam als bouwinspecteur bij de gemeente Gorinchem. Op de vijfde plaats staat Ronald van Maren (45), in Dordt vooral bekend als zanger/gitarist van de punkband I against I.

Bekrachtigen
De leden van de Partij voor de Dieren moeten de kandidatenlijst nog bekrachtigen tijdens het verkiezingscongres van de partij op 21 november 2021.

Deel dit bericht met je vrienden!