zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Cor Paans: Voorzitter van de Willige Dame

Schaaksoos de Willige Dame voelt zich thuis in de Lutherse kerk bij huisbewaarder Jan Lokhorst

18 september 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - De Willige Dame is het nieuwe seizoen weer begonnen in de Lutherse kerk met Jan Lokhorst als wel bekende huisbewaarder.Na twee ronden staat zelfs KOOS VAN DALEN, die een verrassende overwinning boekte op een speler uit de top van het klassement.

De schaakvereniging speelt - elke dinsdagavond - in een eigen sfeer in een bijzondere kerkelijke ruimte, die in een geschiedenis staat vanaf 1690. Cor Paans (zie foto) is voorzitter van de club vanaf de oprichting. 

Wie Cor zegt, zegt ook de Willige Dame. De naam is overigens niet door hem bedacht, maar door de eerste secretaris dr. Aart Camijn. Uiteraard verwijst de naam DAME naar de Koningin van het spel.

Inmiddels staat de Willige Dame al in een geschiedenis van bijna veertig jaar.

De langste periode van deze tijd was de Willige Dame te vinden in poffertjessalon VISSER toen Jaap Mol nog de eigenaar was. Mol overleed op 71 jarige leeftijd in november 2019.

Het laatste seizoen verloor de Willige Dame nog twee trouwe leden, de snelschaak specialost Wim Vink en kunstenaar en domineeszoon Paul de Roos.

Kerk
Een aantal jaren voordat Jaap Mol overleed vond de club al een nieuwe, vaste basis in de bijzondere kerk en de schaakclub voelt zich er ook thuis.

Secretaris Willem Platje belicht het leven en het schaken in de sfeer van de schaaksoos De Willige Dame op een geheel eigen wijze op de website van de vereniging.

Hans Nunnikhoven is de meeste recente clubkampioen.  De vereniging speelt extern al een aantal jaren in de eerste klasse van het distrikt (RSB).

De deelnemers aan het clubkampioenschap zoals die staan vermeld op de website van de Willige Dame:

IN de eerste ronde wordt altijd via het lot bepaald, wie tegen wie speelt. Dat geeft soms in het begin van de competitie verrassende uitslagen. Zo staat na twee ronden zelfs Koos van Dalen bovenaan. Hij versloeg de op papier sterke tegenstander Pearl Uyttenhove.

Op de website van de vereniging kan elke week de competitie worden gevolgd met vaak een mooi, lang verhaal van de secrearis erbij.

Lees meer over:

Willige Dame jan lokhorst
Deel dit bericht met je vrienden!