zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Over 10 jaar Kees Thies en hoe columnisten elkaar helpen

1 december 2021 (door Ferry Visser)

DORDRECHT - Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat deze jongen zijn eerste ‘stukkie’ schreef voor Dordrecht.net. Voordat ik aan de slag ging moest er toch eerst nog een hoeveelheid water door de Merwede stromen.
Gelukkig had ik twee ‘hulplijnen’ en dat waren niet de minsten, want beiden hebben dagelijks een vast plekje als columnist in het AD. De één schrijft in AD De Dordtenaar, de ander schrijft landelijk en is TV recensent. Het antwoord kwam vrij snel: “DOEN!!!!” en “Ik kan niet wachten!” 
Mijn Dordtse hulplijn was natuurlijk Kees Thies en hij was het dan ook die mij veel tips gaf. Ik wijdde er zelfs een column aan. Ook is hij nooit te beroerd om mij te helpen als ik vastloop met een bepaald onderwerp.

Sinds afgelopen zaterdag heeft Kees zijn eigen boek in de schappen en is te koop of te bestellen bij de Dordtse boekhandels De Bengel, Vos & Van der Leer en Dekkers. Online via: 10jaarthies.nl.
Hij stelde maar liefst 250 columns samen over een periode van10 jaar! Een kort rekensommetje leerde me dat 6 x 52 weken 312 is, en dat keer 10 jaar = een zoektocht uit meer dan 3000 columns. Wat een monnikenwerk!

De auteur verklapte me dat de online verkoop als een tierelier loopt. Nu maar hopen dat de fysieke verkoop in de winkels ook als een trein gaat lopen. Ik zou zo zeggen: ”Loop deze dagen eens bij een boekhandel binnen en overtuig jezelf. Het is een mooie lekkere dikke pil die prettig in je hand ligt en daardoor heerlijk wegleest.
AD Drechtsteden lezers zullen zich ongetwijfeld de lach weer herinneren om de columns waarbij ze toen ook zo moesten lachen.
Vroeger werd mij voorgelezen uit een boek met de naam: ‘Nog één verhaaltje en dan naar bed’. De geschiedenis herhaalt zich, want ‘10 jaar Thies’ kan ook gewoon op je nachtkastje.

 

Zie ook:

Lees meer over:

kees thies columnisten
Deel dit bericht met je vrienden!