maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Oud-wethouder Rinette Reynvaan kandidaat voor bestuur en voorzitterschap vereniging Oud-Dordrecht

15 september 2020 (door De redactie)

DORDRECHT -  Rinette Reynvaan - oud-wethouder van Dordrecht en ook even burgemeester van Giessenlanden - zal het bestuur van de vereniging Oud-Dordrecht gaan versterken.

Het bestuur stelt de leden voor om haar op 13 oktober eerst tot bestuurslid te kiezen. Het is de opzet dat zij na een inwerk periode Charlotte Ritter zal opvolgen als voorzitter.

Oud-Dordrecht staat in een lange historie vanaf 1892, zo wordt op de eigen website meegedeeld:

Dordrecht is een oude stad met een rijke geschiedenis die in het centrum bijna tastbaar is. Honderden monumenten getuigen daarvan, evenals vele documenten, veilig opgeslagen in het Regionaal Archief en talloze historische voorwerpen opgenomen in de collectie van Museum Huis van Gijn.

Een historische vereniging in een historische stad

Een stad met zo’n achtergrond verdient een levendige vereniging die zich met het verleden bezighoudt. In Hollands oudste stad – Dordrecht – is één van Nederlands oudste historische verenigingen actief: de Vereniging Oud-Dordrecht. Zij bestaat al sinds 1892 en werd opgericht door onder anderen bankier en kunstverzamelaar mr. Simon van Gijn, kunstschilder Bas Veth en stadsarchivaris mr.dr. Jacob Cornelis Overvoorde.

 

Deel dit bericht met je vrienden!