vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Eens de pont Dordrecht-Zwijndrecht

Oud-wethouder Gerda Bosdriesz vindt het kwalijk dat pont naar Zwijndrecht niet gehele jaar blijft varen

2 januari 2022 (door de redactie)

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - Oud-wethouder van GroenLinks in Dordrecht, Gerda Bosdriesz, vindt het kwalijk dat het veer niet meer het gehele jaar vaart tussen Dordrecht (Hooikade/Grote kerk) en Zwijndrecht (Veerplein).

Ze reageert via Facebook op het bericht van Dordrecht.net op facebook en de website, waarin wordt meegedeeld dat het pontje maar een half jaar vaart van 1 april tot 1 oktober. In de winterregeling is er geen afvaart vanaf de Hooikade.
"Ongelooflijk! Ik hoor het nu pas voor het eerst. Ik kijk vanuit mijn huis op het veer en zie dagelijks toch heel veel mensen het pontje gebruiken. Ook in de winter. Heel kwalijk als dit verdwijnt. Fietsers en voetgangers komen er altijd al het bekaaidst van af!" aldus de oud-wethouder.

Nog enkele reacties op het bericht (via Facebook Dordrecht.net):

Natalie Stolk (uit Zwijndrecht) schrijft op de Facebook pagina van Dordrecht.net: Ik vind dit erg verbazend! Het zal de aanlooproute door de binnenstad van Dordrecht compleet veranderen. Veel mensen zullen mogelijk de fiets laten staan en zo met de auto naar Dordrecht komen. Een kwalijke zaak.

Gertjan Kleinpaste (nummer twee bij de Dordtse partij Gewoon Dordt) laat weten: De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de oversteek naar Zwijndrecht alleen ‘s zomers maak om heerlijk op het terras van Zomerlust te gaan genieten.  Al is het natuurlijk jammer dat deze directe oversteek er niet meer het hele jaar door is.

Steef van Dijk
Hoe kenmerkend toch weer, de meest basale openbare voorzieningen privatiseren en vervolgens vanaf de zijlijn toekijken hoe deze door ondernemers van het primate soort om zeep geholpen worden. Politiek in een notendop.

Lianne van Laak
Het is ongelooflijk dat Blue Amigo de ruimte heeft gekregen om deze verbinding te doen verdwijnen. Zou het in de aanbesteding aangegeven zijn? Er moeten milieuvriendelijke boten gaan varen, dat was een eis van de provincie. Het feit dat ze de bevolking weer de auto in jagen doet deze milleuvriendelijke eis toch weer teniet. Onbegrijpelijke actie.

Zie ook:

Lees meer over:

waterbus veer hooikade Blue Amigo
Deel dit bericht met je vrienden!