Oranje Wit te sterk voor Papendrecht

04 oktober 2021 door de redactie

PAPENDRECHT / DORDRECHT - In een wedstrijd met twee gezichten heeft Oranje Wit drie punten overgehouden aan de wedstrijd op het Papendrechtse Slobbengors. Papendrecht begon veel te slap aan de wedstrijd en stond binnen drie minuten op achterstand. Het was Ibo Ozbilek die na een aanval over links bij de tweede paal de bal simpel binnen kon tikken. Oranje Wit was heer en meester, zat er kort op en liet Papendrecht niet aan voetballen toekomen. Papendrecht gaf te veel ruimte weg aan Oranje Wit dat naar hartenlust kon combineren. Buiten wat kleine plaagstootjes via de flanken had de thuisploeg niets in te brengen. Halverwege de eerste helft verdubbelde Oranje Wit de voorsprong. Het was weer Ibo Ozbilek die scoorde. Zijn vrije trap van een meter of achttien ging langs de muur in de verre hoek. De gasten kregen na de 0-2 nog enkele kansen maar Papendrecht-doelman Roy Rijntjes kon zijn goal verder schoonhouden.

Na de rust was het spelbeeld totaal anders. Papendrecht was de bovenliggende partij, dekte kort en Oranje Wit werd opgejaagd. Het overwicht leverde Jarden van Ek de eerste kans op. Zijn schot na een prima aanval ging net naast. Oranje Wit loerde vooral op de counter en liet zich nog af en toe zien in het strafschopgebied van Papendrecht. De rood-zwarten kregen in de 63e minuut een opgelegde kans op de aansluitingstreffer. Invaller Lorenzo van Wijk schoot na een prima aanval de bal, teruggelegd door Xavier Leenheer, over het doel van Marnix van Vuuren. In plaats van de 1-2 viel aan de andere kant de 0-3 dankzij een schitterend doelpunt van Mike Langerak. Vanaf de hoek van de zestien krulde hij de bal in de verre hoek. Deze tegenslag weerhield Papendrecht er niet van om weer op zoek te gaan naar een doelpunt.

In de 87e minuut wist Papendrecht eindelijk te scoren. Cerezo Drenthe, die prima inviel, gaf de bal op een presenteerblaadje aan Juninho van Ree die simpel binnentikte. In de 92e minuut was het opnieuw raak. Ditmaal was Jarden van Ek het eindstation na weer een prima aanval. In de laatste seconden van de wedstrijd had Lorenzo van Wijk de gelijkmaker nog op zijn schoen. Zijn inzet miste echter kracht en kon makkelijk gepakt worden door Marnix van Vuuren. Scheidsrechter Mats Blaak nam gelijk de bal over van de doelman van Oranje Wit en blies voor het einde.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Baars, Kamerling, Van der Werff (Van Wijk), Van Rooijen, Leenheer, Saffignani (Tomas de Brito), Ruiz (Bravenboer), Van Ek, Kaplan (Drenthe), Van Ree.

Foto's: Edwin Schreurs