maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Opfriscursus Autorijden voor Senioren

20 oktober 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Donderdag 18 november organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Dordrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren. Deze cursus is bedoeld voor senioren om met hen de actuele verkeerstheoriekennis door te nemen, maar ook om te zien of de door hen ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Deelnemers krijgen persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen, zodat u zo lang mogelijk mobiel blijft. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden.

Duur van de cursus: Ochtendsessie 08:30 tot 12:00 uur of middagsessie 13:00 tot 16:30 uur

Inhoud curus
Verkeerstheorie, nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien nemen ervaren specialisten een ogen-, en reactietest af. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

  
Deze cursus is bestemd voor iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woont in de gemeente Dordrecht.

Aanmelden
Aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl
Telefoon 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Kosten
De eigen bijdrage is € 15,00, graag betalen bij aanvang van de cursus. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 12 november 2021.

(Het grootste deel van de kosten, zijnde ca. € 50,00 per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid)

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.
 

Lees meer over:

cursus autorijden
Deel dit bericht met je vrienden!