zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Archieffoto watertappunt Hofstraat

Opening kraanwatertappunt in skatepark Dordrecht Maasplaza

6 december 2021

DORDRECHT - Op woensdag 8 december 2021 om 14.30 uur wordt het openbare kraanwatertappunt bij skatepark Dordrecht Maasplaza officieel in gebruik genomen door wethouder Marco Stam van de gemeente Dordrecht. Een groep jongeren, die hier elke woensdagmiddag skateles krijgt, ontvangt deze middag een bidon. Ze kunnen dan direct het kraanwatertappunt in gebruik nemen.

Locatie

Skaters van alle leeftijden hebben vaak gevraagd om een watertappunt bij de skatebaan aan de Dokweg. Water drinken is één van de thema's van de JOGG-aanpak. Water uit de kraan is gezond, bevat geen calorieën en laat je hele lijf beter werken. Met voldoende vocht ben je frisser en alerter en heb je een betere concentratie. Daarbij behoort het Nederlandse kraanwater tot een van de beste van de wereld. De GGD Zuid-Holland Zuid is daarom in omgevingen waar vaak kinderen zijn, actief in het promoten van water drinken. Denk hierbij aan scholen en sportclubs maar ook aan grote, openbare speelplekken als de skatebaan. De GGD ZHZ heeft, in samenwerking met de gemeente Dordrecht, dus graag gehoor gegeven aan de vraag van de skaters.

De gemeente, de GGD Zuid-Holland Zuid en Evides willen met het watertappunt het drinken van kraanwater stimuleren en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakte en suikerhoudende dranken ontmoedigen. Het watertappunt biedt gratis drinkwater voor iedereen. Het tappunt is gemakkelijk te bedienen: met één druk op de knop komt er schoon drinkwater uit. Inmiddels zijn er twaalf kraanwatertappunten in Dordrecht.

Gezonde leefstijl en duurzaamheid

“Steeds meer mensen sporten en bewegen op straat, op pleinen en in parken. Door gratis drinkwater in de openbare ruimte aan te bieden, willen we een bijdrage leveren aan duurzaamheid en een gezonde leefstijl" aldus wethouder Stam. Watertappunten zijn goed voor het milieu. Er ontstaat er minder afval en daarnaast is kraanwater een gezonde dorstlesser. Het plaatsen van watertappunten draagt bij aan het programma JOGG. Dit programma zet zich in om kinderen in een gezonde omgeving te laten opgroeien. Samen maken we gezond gewoon.

 

Zie ook:

Lees meer over:

kraanwatertappunt
Deel dit bericht met je vrienden!