woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Op zaterdag 1 augustus om 10.00 is er een rondleiding bij Tuinvereniging Kringloop te Dordrecht

21 juli 2020

DORDRECHT - Op aanstaande zaterdag 1 augustus om 10.00 uur is er een rondleiding bij Tuinvereniging Kringloop te Dordrecht aan de Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad) gepland.

Voor de rondleiding dient u zich wel op te geven bij tuinverenigingkringloop@gmail.com  omdat we voorzichtig blijven i.v.m. het coronavirus.  U ontvangt dan een bevestiging.

Normaal is het toegangshek gesloten, maar zaterdag is een onderhoudsochtend en dan laten wij graag onze tuinen aan anderen zien. Op dit moment is ons complex prachtig met veel bloemen, groenten en fruit. Wij zijn behalve een doodnormale volkstuin ook een idealistische vereniging. Er wordt niet alleen gifvrij getuinierd, maar wij denken aan onze medemensen.

Sinds dit jaar doneren wij een deel van onze oogst aan de voedselbank. Het begon met rabarber waarvan vijftig gezinnen profiteerden, maar inmiddels is het aanbod aan diverse groenten al veel groter. Door enkele leden is in het voorjaar een royale groenstrook ingezaaid met diverse zorgvuldig uitgezochte zaadmengsels.

We zijn blij met het kleurrijke resultaat. De achteruitgang van insecten is schrikbarend en deze bloemen zijn belangrijk voor bijen, hommels en vlinders.

Graag tot zaterdag aan de Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad).

 

Foto Bea Koetsier

Lees meer over:

rondleiding tuinvereniging
Deel dit bericht met je vrienden!