woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Bron: Restaurantwandeling.nl

Ook in juni wordt er gewandeld langs de Dordtse keukens

9 juni 2021

DORDRECHT - HEERLIJK.nl blijft ook in de maand juni de Restaurant Wandeling organiseren. De wandeltochten diende gedurende de lockdown als een van de zeldzame corona-proof uitjes in het land. Met de versoepelingen in de horeca is het voor de restaurants moeilijk om de take-away te kunnen combineren met de dagelijkse bezigheden. Toch blijft de vraag naar wandeltochten aanhouden. Mede daardoor is het gelukt om vier culinaire keukens op een route gevuld met bezienswaardigheden te strikken. In het weekend van 19 & 20 juni wordt er gewandeld, op 10 juni wordt de eerste avondeditie gerealiseerd.

Wie reserveert voor een Restaurant Wandeling in Dordrecht krijgt een aanbevolen route van circa 5 kilometer mee die voert langs typische plekken in de omgeving en langs vier restaurants van formaat. HEERLIJK.nl suggereert te starten bij Het Magazijn om vervolgens rond te trekken en de restaurants De Stroper, Post en Bistro La Bohème te bezoeken. In elk restaurant krijgt de gast een signature dish. Voor €25 per persoon worden vier nieuwe smaakervaringen opgedaan en kan er in de buitenlucht genoten worden op een verantwoorde manier.

Restaurant Wandeling begon op 20 februari als een spontane actie om de lokale horeca in Rotterdam een hart onder de riem te steken tijdens de lockdown en het publiek zijn oh-zo-gemiste verzetje te gunnen. Iedereen, van jong tot oud, is tegenwoordig aan de wandel en van goed eten is niemand vies. Het idee klinkt dan misschien simpel, maar bij de uitvoering zijn nogal wat partijen betrokken. Alle neuzen moesten dezelfde kant opstaan, om omleidingen en andere hobbels op de weg te voorkomen. Het licht voor deze gastronomische wandeling stond wonderwel in no-time op groen. 

Wat begon als een eenmalige opsteker is in heel korte tijd uitgegroeid tot een nationale hit. Momenteel zijn er nog 7 verschillende routes langs 28 luxe restaurants in verschillende steden als Rotterdam, Leiden en Den Bosch te boeken. Ook na de recentelijke versoepelingen voor de horeca poogt de organisatie toch de wandeling voort te zetten. Voornamelijk door de enthousiasme van de wandelaars.

Weliswaar slanken de wandelingen af van wekelijks in het weekend, naar eenmaal tweewekelijks of in sommige gevallen naar één keer per maand. Dat wil zeggen, dat vooralsnog de kans groot is dat de routes aanblijven en uitbreiden als de mensen willen blijven wandelen naast het ontspannen zitten op een terras. 

Arthur Bassant, bedenker van Restaurant Wandeling en eigenaar van Heerlijk.nl, staat versteld van het succes en hoopt het te kunnen voortzetten. ,,Restaurant Wandeling overtreft mijn stoutste dromen. Ik krijg zo vaak te horen dat dit het leukste corona proof uitje van Nederland is, dat ik denk dat we er na de lockdown mee doorgaan. We gaan er in elk geval nog mee door na de versoepelingen als het voor de horeca en culinair geïnteresseerde wandelaars een plezant uitje blijft.

Tijdens Restaurant Wandeling loop je in eigen tempo met het maximaal aantal personen dat door de geldende corona maatregelen is toegestaan. Meer informatie vind je op www.restaurantwandeling.nl.

Lees meer over:

wandelen keukens
Deel dit bericht met je vrienden!