maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Ontwikkeling Dordrechts V&D pand

27 mei 2021

DORDRECHT - De leegstand in het pand van de V&D in het centrum van Dordrecht is al een aantal jaren een doorn in het oog voor velen. Nadat ontwikkelaar Reshape Properties in 2019 eigenaar is geworden van het pand, is er gewerkt aan een nieuwe invulling voor het gebied. Deze invulling zal bestaan uit een mooie mix van winkels, kantoren en appartementen. De
ontwikkeling zal een belangrijke bijdragen leveren aan het verlevendigen van het centrum.

Om aan te sluiten bij de bouwstijl van het centrum van Dordrecht wordt het gedeelte aan de zijde van het Schefferplein gerenoveerd en zal de monumentale gevel in oude luister hersteld worden. “Het is ons uitgangspunt om het een “better place”te maken. De locatie van het gebied moet er mooier en beter van worden voor zowel de bewoners als de rest van de stad.”

De zijde aan het Schefferplein zal worden ingevuld met commerciële functies, waaronder horeca op de begane grond en kantoorfuncties op de verdiepingen. Daarnaast zal een groot deel van het pand, circa 2/3 van het totaal, vernieuwd worden. In het nieuwe blok zullen langs de Kolfstraat en Statenplaats weer winkels komen op straatniveau en zal ook de openbare fietsenstalling een nieuwe plek krijgen.

De planning voorziet in start bouw tegen de zomer volgend jaar. Oplevering van de nieuwe woningen wordt begin 2024 verwacht, de nieuwe horeca, winkels en kantoorruimtes aan de Schefferplein kant zullen 1 jaar eerder, voorjaar 2023, worden opgeleverd.

Het woningprogramma bestaat uit verschillende woningtypes met afmetingen uiteenlopend van 45 m² tot 125 m² waarvan de meeste met eigen balkon, terras of een prive tuintje in de besloten binnentuin. Het is nog niet bekend welke woningen in verkoop danwel verhuur zullen worden aangeboden.

Bron tekst en afbeeldingen: Reshape Properties.

Lees meer over:

ontwikkeling V&D
Deel dit bericht met je vrienden!