Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Koninklijke Erepenning voor Omnisportvereniging Fortius

5 juli 2021

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff reikt op maandag 5 juli een Koninklijke Erepenning uit aan Omnisportvereniging Fortius. Deze vereniging bestaat die dag op de kop af 125 jaar.

De vereniging Fortius is ontstaan uit een fusie tussen de Dordrechtse Krachtsport- en Atletiekvereniging Hercules (opgericht op 5 juli 1896) en de Dordrechtse Dames en Heren Atletiekvereniging Parthenon. Op 1 januari 2017 werd de naam Hercules gewijzigd in Fortius.

Allerlei activiteiten
Ter ere van dit jubileum organiseert de vereniging later dit jaar allerlei activiteiten. 
Op de oprichtingsdatum van 5 juli zal er aandacht worden besteed aan het 125-jarige jubileum middels een receptie. De vereniging telt ongeveer 2.000 leden en bij de vereniging zijn vele vrijwilligers actief. Zij zorgen er mede voor dat jong en oud kan sporten zowel in wedstrijdverband als recreatief. 

Maatschappelijk belang
De diversiteit in zowel het aanbod van de verschillende sporten alsmede de verscheidenheid van de sporters uit allerlei lagen van de bevolking, onderstreept het maatschappelijk belang van de vereniging voor de Dordtse gemeenschap. 
Fortius is de op één na oudste atletiekvereniging in Nederland en is de oudste worstelvereniging in Nederland. 

Minimaal 50 jaar bestaan
De Koninklijke Erepenning is een Nederlandse onderscheiding voor verenigingen en stichtingen die minimaal 50 jaar bestaan. Een uitreiking vindt alleen plaats bij het 50-jarige jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. De burgemeester is verheugd dat hij deze onderscheiding mag uitreiken aan Omnisportvereniging Fortius. 

Onderstaande foto's: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!