maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

NTR serie Strijd om het Binnenhof met een bijdrage van de Dordtse journaliste-publiciste Saskia Lensink en radiomaker Ben Corino

30 december 2020

DORDRECHT - Na succesvolle series als De IJzeren Eeuw, 80 Jaar Oorlog en De zware jas van Beatrix komt de NTR met een nieuwe zevendelige serie. Wouke van Scherrenburg, die jarenlang als politiek verslaggever een vertrouwde verschijning op en rond het Binnenhof was, neemt ons mee in de levens van achtereenvolgens Jacoba van Beieren, Johan van Oldenbarnevelt, de gebroeders De Witt, Rutger Jan Schimmelpenninck, Johan Rudolph Thorbecke, Pieter Jelles Troelstra en Pim Fortuyn. Levens die getekend werden door strijd om de macht en persoonlijke tragiek.

De NTR heeft een naam als het gaat om de productie van grote geschiedenisseries. Wat De strijd om het Binnenhof onderscheidt van eerdere series is de vorm: niet eerder werd documentaire met drama gecombineerd. In elke aflevering is namelijk ook te zien hoe een cruciale gebeurtenis uit het leven van de hoofdpersoon wordt gedramatiseerd door scenarist en regisseur Niek Barendsen en acteurs als Pierre Bokma, Lies Visschedijk, Minne Koole, Gijs Scholten van Aschat en vele anderen. In  aflevering 3, over De gebroeders De Witt, is een Dordtse bijdrage te zien. Aan deze aflevering werkten de Dordtse schrijfster/journaliste Saskia Lensink en het radioprogramma Studio De Witt mee.

Vrijdag 8 januari om 22.08 uur op NPO2 aflevering 1:
Jacoba van Beieren

Vrijdag 15 januari om 22.18 uur op NPO2 aflevering 2:
Johan van Oldenbarnevelt

Vrijdag 22 januari om 22.18 uur op NPO2 aflevering 3:
De gebroeders De Witt

Vrijdag 29 januari om 22.18 uur op NPO2 aflevering 4:
Rutger Jan Schimmelpenninck

Vrijdag 5 februari om 22.23 uur op NPO2 aflevering 5:
Johan Rudolph Thorbecke

Vrijdag 12 februari om 22.23 uur op NPO2 aflevering 6:
Pieter Jelles Troelstra

Vrijdag 19 februari om 22.23 uur op NPO2 aflevering 7:
Pim Fortuyn

Lees meer over:

johan de witt ntr
Deel dit bericht met je vrienden!