maandag 25 januari 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe winteropvang en opvang voor dak- en thuislozen aan het Kromhout deze week open

11 januari 2021 (door Ton Vermeulen)

DORDRECHT - De winteropvang voor dak- en thuislozen van het Kromhout is naar het industrieterrein aan de Marconiweg verplaatst.  De opvang aan het Kromhout is inmiddels omgebouwd tot éénpersoonskamers voor daklozen en wordt ook deze week in gebruik genomen.

De winteropvang  is helaas nogal een eind uit het centrum. Als de temperatuur onder nul is, gaat de voorziening open voor daklozen of mensen die beperkt gehuisvest zijn, in bijvoorbeeld een schuurtje, uit de Drechtsteden. Bij de winteropvang krijgt iedereen één bed, er is een mogelijkheid om te douchen, je kan de was doen en er wordt een maaltijd verstrekt. De nachtopvang voor deze locatie is waarschijnlijk tijdelijk, en bedoeld voor dit jaar.

De slaapzalen aan het Kromhout zijn omgebouwd tot 49 eenpersoonskamers. Die worden deze week in gebruik genomen. Er komen dakloze mensen die nu op het Kromhout of bij het Postillion hotel verblijven en uit de omgeving van Dordrecht. Vanuit deze ruimte kunnen de mensen tot rust komen. Het leven wordt opgepakt en de mensen gaan werken, doen dagbesteding of volgen een studie. De bedoeling is om uiteindelijk uit te stromen naar zelfstandig of begeleid wonen.  

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!