dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe parallelbaan langs A16 bij Dordrecht in gebruik

29 september 2020

DORDRECHT - Vanaf donderdag 1 oktober stelt Rijkswaterstaat de nieuwe parallelbaan langs de A16 bij Dordrecht open voor verkeer. Verkeer vanaf de N3 en de N217 naar de A16 richting Breda rijdt dan via de parallelbaan naar de nieuwe oprit net voor tankstation de Zuidpunt.

De op- en afrit op de parallelbaan naar het nieuwe bedrijventerrein DistriPark Dordrecht worden in het vierde kwartaal 2021 in gebruik genomen. Dit geldt ook voor de nieuwe op- en afrit aan de andere kant van de A16 bij Willemsdorp.

Vernieuwing aansluiting A16/N3
De vernieuwde aansluiting A16/N3 zorgt voor een goede bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever en een betere doorstroming van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard. Dit is het eerste project in een reeks van infrastructurele projecten in de regio Drechtsteden. De uitvoering is eind 2018 gestart en wordt begin november afgerond.
De nieuwe aansluiting bestaat uit een kwart klaverblad en een lange invoegstrook in de vorm van een parallelbaan langs de A16 richting Breda die ook het nieuwe bedrijventerrein DistriPark Dordrecht bereikbaar maakt. Vanuit Breda richting Rotterdam is er voor de bereikbaarheid van DistriPark ook een nieuwe op- en afrit aangelegd bij Willemsdorp net voorbij de Moerdijkbrug.

Lees meer over:

A16 parallelbaan
Deel dit bericht met je vrienden!