woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Nieuw Biesboschboek: 2021 Zes eeuwen na de Sint Elisabethsvloed

14 mei 2021

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Nieuw Biesboschboek: 2021 Zes eeuwen na de Sint Elisabethsvloed

“De Biesbosch Na zes eeuwen land van het (weer) levende water”

Op 15 juni aanstaande verschijnt er weer een nieuw Biesboschboek. Deze keer speciaal ter gelegenheid van het feit dat het in 2021 zeshonderd jaar geleden is dat de Sint Elisabeths-vloed, de Groote Waard overspoelde en van lieverlee de Biesbosch ontstond.

Frank Saris, voormalig directeur van Sovon Vogelonderzoek Nederland én Biesboschkenner bij uitstek, stelde het boek samen en werkte er samen met een aantal andere prominente Biesbosch-auteurs ruim vier jaar aan.

Het boek kreeg de titel mee: “De Biesbosch. Na zes eeuwen land van het (weer) levende water” en is één groot pleidooi om dit unieke zoetwatergetijdengebied op waarde te schatten en te koesteren.

De karakteristieke flora en fauna maar ook de cultuurhistorie van dit unieke gebied komen in het boek ruimschoots aan bod.

“De Biesbosch na zes eeuwen” is een prachtig grootformaat boek (32 x 24 cm) met 328 pagina’s en rijkelijk voorzien van schitterende foto’s. Gebonden in hard cover en met een linnen rug. Op www.biesboschboek.nl kunt u een voorproefje van het boek bekijken.

Tot en met 14 juni aanstaande kost het boek bij voorinschrijving via www.biesboschboek.nl slechts € 34,95. Vanaf 15 juni is het boek overal tegen de vaste verkoopprijs van € 39,95 te koop.

Lees meer over:

elisabethsvloed biesboschboek st
Deel dit bericht met je vrienden!