dinsdag 25 januari 2022

Alles over Dordrecht

Beeld van vroeger(archief foto beeldt niet Luca Dordt uit)

Slager LUCA uit Dordrecht wil op basis van Benelux merkrecht geen slager onder de naam Luca in Tielt

25 september 2021 (door de redactie)

DORDRECHT / TIELT - De Nederlandse beenhouwer Luca uit Dordrecht wil dat slagerij Luca uit Tielt van naam verandert: “Een merkinbreuk die verwarrend is voor mijn klanten”, zo meldt de krant van West-Vlaanderen over de discussie tussen Luca Dordrechte n Luca Tielt,

De nieuwe slagerij Luca uit de Bruggestraat in Tielt is nog maar amper uit de startblokken geschoten of ze moet misschien al van naam veranderen.

Koppel Peter en Roxana Luca verkopen er sinds begin september niet alleen gewone vleeswaren, maar ook Roemeense specialiteiten. Net als een Nederlandse slager die ook Luca heet, zo blijkt nu. De beenhouwer uit Dordrecht heeft die merknaam echter gekocht en wil nu dat de Tieltenaren van naam veranderen, aldus de krant in West-Vlaarderen.
 
Florin Luca en zijn vrouw Ioana baten al sinds 2017 de gelijknamige slagerij in Dordrecht uit. “In 2020 heb ik die naam zelfs als merknaam beschermd bij het Benelux Office for Intellectual Property”, zegt hij. tegen de Vlaamse krant.  Alleen in Dordrecht zou dus de naam gebrukt kunnen worden en dat telt dan voor de gehele Benelux.
 
De Dordtse slager zegt ook klant uit Belgie te krijgen en wil geen verwarring en daarom zou er maar een slagerij Luca kunnen zijn en die staat in Dordrecht. Eventueel volgen er juridische stappen.

Lees meer over:

luca tielt
Deel dit bericht met je vrienden!