woensdag 20 januari 2021

Alles over Dordrecht

Muzikale overhandiging eerste potjes Lief & Leed

4 december 2020

DORDRECHT - De eerste betrokken bewoners (gangmakers) voor het project Lief & Leed werden op 2 december verrast door een persoonlijke serenade voor hun huis. Wethouder Marco Stam overhandigde hen vervolgens het potje met € 150,- dat ze kunnen besteden aan een aardigheidje voor bewoners uit de straat.

Het doel van Lief & Leedstraten: meer aandacht voor elkaar zodat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen. 

Lief & Leed is een pilot van Buurtwerk Dordrecht en Wijk voor Wijk voor Crabbehof en Wielwijk. De eerste vijf Lief & Leedstraten zijn zodoende in deze wijken. Het idee is afkomstig uit Rotterdam waar inmiddels ruim 750 Lief & Leedstraten zijn. De gangmakers in een straat kunnen het potje gedurende een jaar gebruiken voor bijvoorbeeld een bloemetje, kaart, fruitmand of een ander cadeau voor een bewoner uit de straat.

Aandacht doet groeien
Wethouder Stam was meteen enthousiast over de pilot. ‘Een geweldige actie. Met een positieve insteek omkijken naar elkaar. Bovendien is het een goede manier om eenzaamheid tegen te gaan. Hopelijk verspreidt dit zich verder over nog veel meer straten.’

Lief & Leed in jouw straat
Zou je het ook leuk vinden om een Lief & Leedpotje voor jouw straat te beheren en woon je in Crabbehof of Wielwijk? Neem contact op met Buurtwerk Dordrecht via Trefpunt de Nieuwe Stoof op tel. 078-617 32 40 of bel naar Wijk voor Wijk, 078-655 92 10.

De foto's zijn gemaakt door Jeroen Niemeijer.

Deel dit bericht met je vrienden!