donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Meer kansen voor vergroening en gebruik: Anderhalf kunstgrasveld op sportpark Krommedijk

12 maart 2021

DORDRECHT - Sportpark Krommedijk krijgt anderhalf kunstgrasveld naast het stadion van FC Dordrecht. Ook wordt dit veld een kwartslag gedraaid. Daardoor ontstaat er niet alleen meer trainingsruimte voor de sportclubs, maar ook ruimte voor vergroening en een openbare route door het park. 

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad €400.000 extra voor deze nieuwe opzet. Vorig jaar ging de raad al akkoord met de aanleg van één kunstgrasveld.

De investering in kunstgras is nodig vanwege het intensieve gebruik van het sportpark. De noodzaak werd nog groter door de verhuizing van OMC (tegenwoordig FC Dordrecht amateurs) naar het sportpark. Kunstgras kan veel intensiever worden gebruikt voor trainingen en wedstrijden door de verschillende voetbalverenigingen op het sportpark. Het plan voldoet aan de wensen van de clubs. Ook de sportraad is positief. 

Voorbeeld
De gemeente kijkt ondertussen met sportclubs naar de toekomst van de Dordtse sportparken. De bestaande sportparkenvisie wordt herijkt. Maar het college wil niet op wachten met noodzakelijke investeringen. ,,Het kunstgrasveld op de Krommedijk is een mooi voorbeeld", zegt wethouder Marco Stam. ,,Aan de ene kant is het belangrijk voor de clubs op de Krommedijk. Aan de andere kant past het helemaal bij ons idee om de sportparken een bredere functie te geven. Met meer groen en fiets-of wandelpaden kunnen nog meer mensen genieten van de sportparken."
 

Lees meer over:

maansverduistering
Deel dit bericht met je vrienden!