zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Kunstrijders trainen tijdens de Dynamic Dordt Days op de Dordtse Sportboulevard 

28 juli 2020

DORDRECHT - Na de sluiting van de ijsbanen als gevolg van de Corona maatregelen zijn de trainingen op de ijsbaan in Dordrecht weer in volle gang. 
Dit jaar was het even de vraag of de trainingsstage  Dynamic Dordt Days 2020 doorgang zou kunnen vinden  op de  Sportboulevard in Dordrecht.

Vanaf 1 juli  kon de sportaccommodatie weer open werd en kon Kunstrijvereniging De Drechtsteden de inschrijving voor dit intensieve programma weer openstellen.
Van 3 t/m 14 augustus  zullen de nationale toppers  nog intensiever trainen.  Een groot aantal kunstrijd(st)ers  op alle niveaus  zijn in Dordrecht deze weken actief en dagelijks wordt er met veel passie getraind. 
De Junioren , de  Advanced Novice rijders maar ook de Mini’s en beginnende wedstrijdrijders uit de brugklas trainen deze weken om nog beter te worden en goed voorbereid aan het komende wedstrijdseizoen te beginnen. 
Een seizoen dat begint in september en  hopelijk een programma krijgt  met nationale en internationale wedstrijden. Om daar op het hoogste niveau te kunnen presteren is doortrainen in de zomer  noodzakelijk en gebruikelijk.
Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht (DDD) biedt haar leden 2 weken van intensief trainen aan en dit betekent  dat deze  topsporters van de Dordtse vereniging  vijf  dagen per week op het ijs staan. 

Het trainersteam van DDD  werkt  met de selectie  en de top rijders van DDD, andere Nederlandse verenigingen en buitenlandse rijders. In samenwerking  met de danscoaches van Joy2dance in Dordrecht wordt getraind  op het gebied van sprongen, pirouettes, schaatsvaardigheid en ballet. Van Axels tot drievoudige  Lutz, van Bielmann  pirouette tot flying sit spins, alles passeert de revue. Tevens wordt er off ice ijs gewerkt aan dans, conditie en kracht om ervoor te zorgen dat de rijders in de wedstrijden hun  beste programma’s kunnen laten zien en  benodigde punten halen om zich te kwalificeren voor  deelname aan het Nederlands Kampioenschap en andere Kampioenschappen.

Het zomerkamp  Dynamic Dordt Days van 3  t/m 14  augustus  op de Dordtse Sportboulevard  is overigens  niet alleen voor de toppers  in het kunstrijden maar staat open voor  kunstrijders op alle niveaus.

Beginners die willen starten kunnen inschrijven  voor  de zogenoemde snelcursus  en krijgen een uur per dag les. Voor wie meer wil kan deelnemen in de basisgroep en krijgt een uitgebreider programma aangeboden.
Informatie en inschrijven via de website www.ddd-kunstrijden.nl
 

Lees meer over:

kunstschaatsen
Deel dit bericht met je vrienden!