zondag 11 april 2021

Alles over Dordrecht

Kunstmin geeft met ‘D-Light’ een cadeau aan de stad

4 maart 2021 (door Paul Schrandt)

DORDRECHT - Afgelopen avond om 19.00 uur vond de premiere plaats van een wel heel bijzonder spektakel.

Kunstmin presenteert namelijk de komende weken in de avonduren, buiten op de toneeltoren van de Schouwburg, een videoprojectie die iedereen kan komen bekijken. Nu het op de podia stil is wil Kunstmin graag de energie die daar binnen normaal gesproken voelbaar is aan de buitenkant voor publiek zichtbaar laten zijn. Kunstmin wil altijd en juist in deze tijd van sluiting kunst een podium bieden. 

‘D-Light’ is een initiatief van Kunstmin en een artistieke reactie op de actualiteit en een cadeau aan alle inwoners van de stad. Vanaf 4 tot 28 maart kan iedereen van jong tot oud, dagelijks, zodra het donker is, de videoprojectie ‘D-Light’ komen bewonderen. De videoprojectie duurt circa 25 minuten en speelt continu door, begint om 19 uur, het moment dat het donker is, en eindigt circa 20 uur. Je kunt elk moment instappen.

24 meter hoge toneeltoren van de Schouwburg toont filmisch lichtspel van de in Dordt woonachtige kunstenaar Arno Coenen

 
Over de maker van D-Light: Arno Coenen 
Deze eigentijdse, vrij toegankelijke videoprojectie met animaties en fotografie is gemaakt in opdracht van Kunstmin door de in Dordrecht wonende mediakunstenaar Arno Coenen. Coenen werd internationaal bekend met zijn werk voor De Markthal in Rotterdam van MVRDV Architects. Zijn ontwerp van het grootschalige, kleurrijke plafond belandde op de covers van het Architectuur in Nederland Jaarboek en het Dutch Design Jaarboek. 
Zijn met de computer gegenereerde videoanimaties zijn opgenomen in belangrijke collecties van mediakunst, onder meer die van Centre Pompidou in Parijs. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de Beurspassage in Amsterdam en eindigde daarmee in de top 3 van het Jaaroverzicht architectuur van NRC Handelsblad. Zijn tegeltableau ‘Oud-West, Thuis Best’ werd opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum en in de publicatie ‘De geschiedenis van Nederland in 100 voorwerpen’. 
Neem voor meer informatie over dit Kunstmin project contact op met de afdeling Marketing & Communicatie van Kunstmin: 078 639 79 79, marketing@kunstmin.nl

De tryout begin februari tijdens de kou

Foto Paul Schrandt

Lees meer over:

kunst kunstmin coenen d-light
Deel dit bericht met je vrienden!