zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Will

Kunstgalerie Will Ferwerda begint zaterdag 20 november

15 november 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Voor het nagelaten werk van Will Ferwerda is een kunstgalerie opgezet door zijn familieleden. De kunstenaar/actievoerder werkte vanuit een impuls. Hij overleed in maart 2019.

Oorspronkelijk kwam Ferwerda uit de Alblasserwaard en werd hij landelijk nieuws toen de burgemeester Van Rappard van Gorkum zijn kunstwerken door de politie liet verwijderen op een expositie. Hij kreeg in Dordrecht, zoals hij dat zelf beleefde, kunstasiel. Zijn relatie met Gorkum werd later hersteld door met name de inzet van Piet Augustijn.

Voorstraat
Zaterdag 20 november is de galerie voor de eerste keer tussen 12:00 en 17:00 uur geopend aan de Voorstraat 400. Dat is ook de plek waar Will leefde en werkte.

Om de kunstgalerie mogelijk te maken, wordt gebruik gemaakt van een stichting. Gitte, Hester en Bernard dragen - met elk als achternaam Ferwerda -  de organisatie.

Info van de stichting:

"Wij, Will's dochters (Gitte en Hester) en broer (Bernard) hebben een nieuwe stichting 'Stichting Will Ferwerda' opgericht met als doel zijn collectie aan schilderijen, zeefdrukken gouaches en beeldhouwwerken in ere te houden en onder de aandacht van een breder publiek te brengen. 

Will's oeuvre is grotendeels intact, waardoor in de loop der tijd, doormiddel van exposites, al zijn periodes belicht kunnen worden.

We hopen ook werk te verkopen om de stichting financieel gezond te houden.

De stichting kan het atelier aanhouden om deze voor opslag van de grote collectie, exposities en andere activiteiten te gebruiken.

Dat kost geld, nochtans zonder subsidies, maar met de hoop op jullie steun; het zij als donateur of als vrijwilliger of belangstellende.

Met het opknappen van het atelier is een begin gemaakt, waarvan de atelierruimte al is geschuurd en geschilderd. Ook de tuin is onder handen genomen. Het atelier zal een lichtere uitstraling krijgen."

Zie ook:

Lees meer over:

Ferwerda kunstgalerie
Deel dit bericht met je vrienden!