zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Koninklijke onderscheiding voor Sjaak Monster die 44 jaar voor de Hoop GGZ werkte

13 september 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Burgemeester Kolff heeft op zaterdag 11 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Sjaak Monster. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Collega Burgemeester Jan Seton uit Gemeente Borger-Odoorn was erbij vanuit de huidige woonplaats van dhr Monster. 

Het gebeurde op de familiedag van de Hoop GGZop het Dorp. Het was ook het moment dat algemeen directeur Jaap de Gruijter afscheid nam.

De Koninklijke aandacht was er voor Sjaak Monster.

Sjaak zet zich al bijna 45 jaar in voor zijn medemens op het gebied van de psychische- en verslavingszorg, zowel in binnen- als buitenland. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de re-integratie en emancipatie van voormalig verslaafden en hun terugkeer in de maatschappij zowel in Nederland als in Roemenië en Mongolië. Sjaak heeft vanaf 1977 tot zijn pensionering in januari 2021 gewerkt bij Stichting De Hoop GGZ waar hij individuele cliënten maar ook groepen begeleidde.

Hij heeft de interne Opleidingsschool Ervaringsdeskundigheid opgericht waar (oud) cliënten van De Hoop GGZ-instellingen worden opgeleid tot gecertificeerde ervaringswerkers. Dit heeft hij ook gedaan als vrijwilliger bij verschillende internationale organisaties. Zo is Sjaak als vrijwilliger bij Stichting Vrienden van de Hoop buitenland betrokken bij de stichting ProRomi Nederland en de zusterstichting ProRoma Roemenië, heeft hij de Stichting Preventis/ROSAAC in Roemenië opgericht, zet hij zich in voor het Teen Challange Romania en is hij actief bij Sergelt Ood in Mongolië. Voor 'Operation Mercy' in Iran heeft de Sjaak trainingen op het gebied van verslavingszorg verzorgd.

Foto's: Wim van de Pol

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!