dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Kinderen uit de groepen 7 en 8 kijken met HBO Kids naar de toekomst

15 oktober 2021

DORDRECHT - Naast de succesvolle inspiratiebijeenkomsten in de stad heeft HBO Drechtsteden in samenwerking met Kunstmin, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing & Partners een serie colleges opgezet voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool: HBO Kids. De colleges laten kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met interessante wetenschappelijke thema’s. De onderwerpen zijn heel herkenbaar en kinderen leren op deze manier beter hoe onderzoek kan bijdragen aan de wereld om ons heen.
              
Op woensdagmiddag 13 oktober vond de tweede editie van HBO Kids plaats met als thema ‘Het leven van kinderen in de toekomst’. Waar de eerste editie in verband met de coronamaatregelen nog digitaal was, konden basisschoolkinderen dit keer live aanwezig zijn in het Energiehuis. Tijdens een boeiend college van een uur werden de kinderen, ter ere van Dordrecht 800 + 1 jaar, meegenomen naar het onbekende: de toekomst.
Na een welkomstwoord van directeur HBO Drechtsteden Jessica van den Bosch en een introductie van wethouder Heijkoop was het aan kinderburgemeester Jacob de Mooij om op de startknop te drukken en het college te openen!
         
Trendwatcher Lieke Lamb wist de leerlingen op een aansprekende manier te vertellen wat we kunnen verwachten van de toekomst met de inzichten van vroeger en nu. Als voorbeeld noemde ze onder andere dat veel concepten vroeger al bestonden maar dat de verschijningsvorm anders was. Ook konden kinderen veel leren van de mogelijkheden van virtual reality en hoe bepaalde beroepen hier nu al gebruik van maken. Artsen maken bijvoorbeeld bij complexe operaties gebruik van kunstmatige intelligentie om taken uit te voeren die voor ‘normale’ mensen onmogelijk zijn. De boodschap van Lieke Lamb was: ‘Blijf leren en wees niet bang voor de toekomst’.

De volgende editie is gepland op woensdagmiddag 2 februari en staat in teken van ‘Mad Science’; verrassende en knallende scheikundige experimenten.

Lees meer over:

toekomst hbo-kids
Deel dit bericht met je vrienden!