zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

KIJK IN DE WIJK: Verhuizingen op komst in winkelcentrum Bieshof

30 november 2021 (door Ferry Visser)

DORDRECHT - Dit jaar werd in de wijk Stadspolders het winkelcentrum Bieshof opgehoogd en tevens verfraaid met o.a. schaaktafels, trampoline voor de kleintjes, leuke zithoekjes en banken en er kwam een nieuwe ‘stalling’ voor fietsen en auto’s. Nieuwe plantenborders zorgden in de afgelopen zomermaanden voor extra gezelligheid.

Verhuizingen

De vaste bezoekers van het winkelcentrum zullen het vast ook wel ontdekt hebben, maar er komen nog meer veranderingen in het winkelcentrum. Volgend jaar komt er een grote supermarkt bij. De Aldi zal - naast de Plus en AH - als 3e grote supermarkt het winkelcentrum gaan versterken.
Door verhuizingen van o.a. Vakschoenmakerij De Bieshof, Van Rooy Tweewielers en Shoeby, zal een groot deel van de westkant van het winkelcentrum (t/o de ingang van de Sequoia en de Hema) worden ingenomen door de nieuwe Aldi.

Inmiddels zijn er op een ander plekjes van het winkelcentrum ook al verhuisactiviteiten.
Put Mode verliet het vertrouwde pand en zit nu in de ‘winkelstraat’ tegenover Albert Heyn.
In het voormalige pand van Put Mode komt op termijn Shoeby.
In het pand van de voormalige dierenspeciaalzaak komt Vakschoenmakerij De Bieshof.
Van Rooy Tweewielers komt in februari in het pand van het voormalige reisbureau D-Reizen.
Ook Familierestaurant Verhage doet een behoorlijke duit in de verhuisdoos. Niet dat zij verhuizen, maar het pand wordt op dit moment twee keer zo groot en volgend jaar uiteraard keert het gezellige terras als blikvanger weer terug.

Kortom: Er is hier sprake van een heuse metamorfose met dadelijk een winkelcentrum zonder leegstand.Pinnen
Op vrijdagochtend 1 november 2019 werden vele Stadspoldersbewoners wakker vanwege een plofkraak bij de pinautomaat van ABNAMRO. Tot afschuw van de ABNAMRO-klanten kwam de automaat niet meer terug en moest men kiezen tussen een rit naar Dubbeldam of genoegen nemen met de pinautomaten van SNS en de Rabobank.
Sinds kort is er nog maar één pinautomaat. De gele ‘Geldmaat’ is er voor (bijna) iedereen en bevindt zich op de plek van de voormalige Rabo-pinautomaat.
Let op! Tegenwoordig zijn de openingstijden veranderd (dagelijks van 07:00–23:00 uur).

Tekst en foto’s: Ferry Visser

 

Zie ook:

Lees meer over:

bieshof verhuizingen
Deel dit bericht met je vrienden!