Sunday 26 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht – Jubileum in tijden van Corona

Keramiekmarkt Dordrecht - Zondag 4 Oktober 2020 van 11.00 tot 17.00 uur op het Statenplein

29 september 2020

DORDRECHT - Op zondag 4 Oktober is de 20e editie van de 'Keramiekmarkt Dordrecht'. 
Ieder jaar tonen zestig keramisten hier de meest prachtige objecten, dieren, gebruiksvoorwerpen en sieraden van keramiek.

Dat is geen vanzelfsprekendheid, want na een verregende en geannuleerde uitvoering in 2019 doen we dit jaar een tweede poging om ons lustrum te vieren. Firma Artilex uit Geertruidenberg biedt onze bezoekers materialen en gereedschappen aan waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Voor jong en oud is er een draaikraam om het oude ambacht van pottenbakken zelf uit te proberen. Wil u zelf rustig rondkijken en de kinderen even kwijt, dan kan dat in de kinderkraam waar onder leiding van twee jeugdige keramisten gekleid kan worden.

Evenals vorige jaar wordt de keramiekmarkt met succes gepresenteerd op het prachtige Statenplein door de organisator Bert Braanker (van de Kleister). "Het Statenplein is een plein met een heerlijke sfeer en karakter", "midden in de stad, tussen de bomen en oude pandjes met uitzicht op ons prachtige Hof. Een extra voordeel is dat de buitenlucht dit evenement net zo veilig maakt als de weekmarkt die ook hier plaatsvindt."

De deelnemers, uit zowel Nederland als ook internationaal, zijn op kwaliteit en diversiteit geselecteerd. Sommige keramisten zijn autodidact, maar de meesten hebben een jarenlange vakopleiding achter de rug. Een aantal van deze keramisten heeft diverse prijzen gewonnen, zoals bijvoorbeeld Ans Vink, Gerreke van Veen  en Caroline Peeters.

Kijk voor meer informatie op www.keramiekmarktdordrecht.nl

De markt is gratis toegankelijk en open van 11.00 tot 17.00 uur 


 

Lees meer over:

statenplein keramiekmarkt
Deel dit bericht met je vrienden!