woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Kees Voorbij

Kees Voorbij komt met stadsroman over boven- en onder wereld van kunstmilieu in Dordrecht

11 mei 2021 (door De redactie)

DORDRECHT - In de Dordtse boekhandels ligt vanaf deze week een roman over Dordrecht op de plank van docent Nederlands KEES VOORBIJ. Het boek DE KUNSTDOOD heet  fictie te zijn, maar de inhoud is herkenbaar voor Dordrecht-kenners.Wie er, met een schuilnaam, in wordt genoemd telt dus mee in de stadsroman van Kees Voorbij.

Omdat echte namen er niet in staan , is dus het dus zeker ook boek voor de spoorzoekers naar verhalen over Dordrecht, organisaties en mensen. 

Volgens de schrijver gaat het ook over de boven- en onder wereld van het Dordtse kunstmilieu.

Voorbij is bestuurslid van de literaire stichting DORDT LITERAIR en bij verschillende activiteiten betrokken geweest.

De aankondiging:

 

DichterbijKunst zette 2021 met een vliegende start in. Zo kreeg de ambitie om als kleinschalige uitgever nieuwe auteurs te begeleiden en bijzondere uitgaven mogelijk te maken, direct een concrete eerste productie in de schoot geworpen.

De roman ‘De Kunstdood’ kwam zomaar precies op het goede moment langs.

Kunstmilie

Kees Voorbij schreef, als Dordtenaar in hart en nieren een spannende roman over de onder- en bovenwereld in het Dordtste kunstmilieu. In een stijlvolle mix van het leven van dolende zielen, de ondoorgrondelijke wegen van de fatale liefde en een aantal raadselachtige moorden op leden van het kunstgilde. En dat alles met het schitterende decor van Dordrecht als achtergrond. Van kroegen en krochten tot psychiatrische klinieken en van havens en pleinen tot stegen en ateliers. Een echte stadsroman dus.

DichterbijKunst verzorgde de redactie, de opmaak/lay-out en de prachtige coverillustratie.

Samen met auteur Kees Voorbij werd een actief en creatief PR plan opgesteld om dit weergaloze debuut van een eclatant verkoopsucces te voorzien.

Vanaf deze week verkrijgbaar via uw boekhandel of bestelbaar  ISBN-9789083151106

Zie ook:

Lees meer over:

boek voorbij
Deel dit bericht met je vrienden!