dinsdag 1 december 2020

Alles over Dordrecht

Jongerenonderscheiding 'De Dordtse Belofte' voor Eva Vermeulen en Nuno Zappeij

20 november 2020

DORDRECHT - Vandaag hebben twee Dordtse jongeren, Eva Vermeulen (15 jaar) en Nuno Zappeij (11 jaar) de jongerenonderscheiding 'De Dordtse Belofte' ontvangen. Juryvoorzitter, wethouder Rik van der Linden en burgemeester Wouter Kolff brachten de jongeren hiervan via een videobelverbinding op de hoogte. De daadwerkelijke uitreiking van de Award zal op een later moment, als fysieke bijeenkomsten weer mogelijk zijn, alsnog plaatsvinden.

Aan Eva Vermeulen is de jongerenonderscheiding toegekend, omdat zij sinds de lockdown in maart iedere zaterdag vrijwillig helpt bij het uitgiftepunt van het Aandachtscentrum. Zij helpt mee met inpakken, sjouwen, klaarzetten en deelt soep met brood uit aan mensen die daar behoefte aan hebben. Na afloop ruimt ze ook weer mee op. Eva heeft een luisterend oor en maakt met iedereen een praatje. Ze geeft de meest behoeftige mens in de samenleving aandacht en behandeld hen met respect.

Aan Nuno Zappeij is de jongerenonderscheiding toegekend, omdat hij op eigen initiatief een actie is gestart voor een AED in zijn buurt. Hiervoor heeft hij verschillende acties georganiseerd om het benodigde bedrag van ruim € 2.500,- bij elkaar te krijgen. Door de coronacrisis werd de sponsoring bemoeilijkt, maar het is hem toch gelukt. Sinds 21 juli 2020 hangt de AED op het Simon Vestdijk-erf.

De Dordtse Belofte wordt toegekend aan
Jongeren van 6 tot 21 jaar, die een bijzondere prestatie leveren voor anderen of voor de stad Dordrecht. Het is de achtste keer dat de gemeente deze specifieke onderscheiding voor jongeren uitreikt. De jury onder voorzitterschap van wethouder Rik van der Linden, wethouder Jeugd bestond dit keer uit: Irene Koene, raadslid Gewoon Dordt, Loudy Nijhof, raadslid van BVD, Kinderburgemeester Lucas van Dijk en Joël de Jong (onderscheiden in 2019 met de jongerenonderscheiding De Dordtse Belofte).

Lees meer over:

jongeren onderscheiding
Deel dit bericht met je vrienden!