zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Inspirerende livestream vol kunst en Dordtse binnenvaartgeschiedenis

25 mei 2021

DORDRECHT - Momenteel werkt kunstenaar Edward Clydesdale Thomson in de Biesboschhal aan een groot kunstproject dat in oktober zijn hoogtepunt kent. Op donderdag 27 mei om 20.00 uur vertelt hij je live meer over zijn project en zijn inspiratiebron: scheepswrak ‘De Jonge Jacob’.

Volg de livestream op donderdag 27 mei

Tijdens de livestream praat Edward je samen met Jos Hubens van het Binnenvaartmuseum bij over een zeer bijzonder scheepswrak en Edwards inspiratiebron, 'De Jonge Jacob'. Het scheepswrak lag 150 jaar op de bodem van de Dordtse Kil. Ook vertellen ze je over de rijke historie van de binnenvaart, die onlosmakelijk verbonden is met de stad Dordrecht. Ook de oude scheepswerf, waar op dit moment Edwards schip gebouwd wordt, komt in de livestream voorbij.

Over kunstproject ‘rivier, boot, stad’

Op dit moment wordt in de Biesboschhal in Dordrecht gebouwd aan een levensecht historisch schip van 15 meter lang. Het is een project van de Schots-Deense kunstenaar Edward Clydesdale Thomson. In oktober wordt het schip vanuit de museumtuin van het Dordrechts Museum met menskracht gesleept naar het Hof van Nederland. Tijdens dit grote event zal het schip in stukken breken en sporen achterlaten. Van de brokstukken worden sculpturen gemaakt die worden geplaatst op de route.

Gratis bijwonen

Deze livestream op donderdag 27 mei om 20.00 uur is gratis bij te wonen. Voor de link naar de livestream kijk je op kunstmin.nl/programma.

Deze bijzondere avond wordt je aangeboden door 'rivier, boot, stad', het Dordrechts Museum en Kunstmin.

Lees meer over:

livestream binnenvaart kunstmin
Deel dit bericht met je vrienden!