woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Indrukwekkend concert Anna Majchrzak in Trinitatiskapel

3 augustus 2020 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Op zaterdag 1 augustus gaf sopraan Anna Majchrzak, vaste soliste bij André Rieu, samen met de bekende pianist/organist Arjan Breukhoven een exclusief concert met publiek in de Trinitatiskapel. Het thema van dit concert was “Van Bach naar Rieu”.

Vanwege de coronamaatregelen moesten de bezoekers anderhalve meter afstand houden, zoals op de foto is te zien. Hierdoor konden er minder luisteraars worden toegelaten dan normaliter het geval is.

In plaats van voor een bepaald repertoire of een bepaald format te kiezen, zijn sopraan Anna Majchrzak en pianist/organist Arjan Breukhoven kriskras door het musical-, opera- en liedrepertoire gegaan en hebben zij de krenten uit de pap gehaald. Een ontroerend en beeldschoon programma was het resultaat wat tijdens het concert in de fantastisch klinkende Trinitatiskapel werd uitgevoerd.

Het hoogtepunt was toch wel haar vertolking van het lied 'You raise me up'. Onlangs kondigde André Rieu kondigde haar op televisie aan: “Anna Majchrzak is in heel de wereld degene die het lied You raise me up het mooiste kan zingen”, een groot compliment!

Foto's: Wim van de Pol

Foto Wim van de Pol

Lees meer over:

concert trinitatiskapel
Deel dit bericht met je vrienden!