zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

IDFA 2021 in The Movies Dordrecht

16 november 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Op 17 november start in Amsterdam het IDFA, ’s werelds meest toonaangevend documentairefilmfestival. Dit jaar presenteert The Movies een selectie uit het festivalprogramma in Dordrecht, onder de titel IDFA Extended 2021. Van 20 t/m 28 november.

Documentairefilms worden meer zichtbaar in het bioscoopprogramma en de belangstelling van het publiek groeit. Het is waardevol jezelf te informeren over een bepaald onderwerp op een verdiepende manier. Los van hijgerige nieuwsdrift of vooraf bepaalde opinies en vaak met verassende perspectieven en visuele schoonheid, die de inhoud extra kracht geeft. 

Zo is er de openingsfilm van het festival: Four Journeys. Louis vertelt zijn intens persoonlijke verhaal over hoe hij als tweede kind in een Chinees gezin zijn ouders in conflict bracht met de autoriteiten vanwege de éénkind-politiek. Verder is er veel aandacht voor klimaatthema’s in de films Cow en Bigger Than Us. In Herr Bachmann und Seine Klasse duiken we volop en langdurig in het hedendaagse onderwijs aan pubers. En Turn Your Body to the Sun is zowel een persoonlijk verhaal van een kleindochter als een archieffilm over het lot van Sovjet-soldaten in de Tweede Wereldoorlog. 

Op dinsdag-avond 23 november is er een festivalavond met een dubbelprogramma + persoonlijk inleidingen op de films door Movies-directeur Geert ter Steeg 

Elke filmtitel wordt op 2 momenten vertoond. En de toegangsprijs is met € 8,50 laag gehouden. Meer informatie en de concrete vertoningsmomenten staan vermeld op de website: www.themoviesdordrecht.nl.
 

Four Journeys

Lees meer over:

the movies IDFA 2021
Deel dit bericht met je vrienden!