donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Postillion-Hotel

Hier op dit eiland (5) - André Tammer: Saamhorigheid

6 juli 2021

DORDRECHT - 'Hier op dit eiland' door Bert den Boer, aflevering 5 over André Tammer: Saamhorigheid.

Maart 2021 staan op de parkeerplaats van het Postillion Hotel slechts vier auto’s. Het is gebouwd in de jaren zeventig en inmiddels opgeslokt door het bedrijventerrein eromheen. Met de slogan Meet Work Stay profileert het hotel zich als specialist op de congresmarkt. Het geroezemoes, dat je in andere tijden bij binnenkomst tegemoetkomt, ontbreekt. Het hotel oogt verlaten. Geen klanten die de zitjes in het zakelijk gedeelte in beslag nemen, geen drukbezochte congressen. Het personeelsbestand is bijkans gehalveerd. Op tv-schermen praten BN-ers Jaap van Dissel en Ernst Kuipers met Tweede Kamerleden. Een toepasselijk decor voor een gesprek met general manager André Tammer. Zijn wintersport ging niet door, het werd een verblijf op Texel. Daar zag hij de eerste persconferentie.

‘Hoe nu verder?’, vroeg hij zich af. Een hotel heeft in negen van de tien gevallen geen sleutel om de deur fysiek op slot te draaien. Nu vindt overleg digitaal plaats, toen hadden alle leidinggevenden nog dezelfde avond contact via één telefoongesprek.

Een dertigtal cliënten van het Leger des Heils vindt een jaar geleden onderkomen in het hotel, mede te danken aan de inspanningen van wethouder Peter Heijkoop. Hij belt persoonlijk, omdat opvang aan het Kromhout vanwege de anderhalve meter maatregel niet voor iedereen mogelijk is. Ieder krijgt een eigen kamer. Nu wonen er nog tien. Het zijn cliënten die zicht hebben op terugkeer in de maatschappij, met een zelfstandige woonplek. ‘Er is een band ontstaan met het personeel. Hoewel verschillend maak je een zware periode met elkaar mee.’ Zo hielpen cliënten met klusjes in het hotel en bood het personeel hen in ruil daarvoor een BBQ aan. Als manager vindt André het belangrijk dat zijn personeel contact houdt met elkaar. Elke maand zijn er activiteiten met een spelelement, zoals bingo, een pop quiz, een stappenchallenge. Zijn coronales: ‘Werk hoeft niet altijd op nummer een te staan. We deden al het nodige, maar aandacht voor saamhorigheid getuigt van goed werkgeverschap.’


Fotograaf: Jeffrey Groeneweg

 

Zie ook:

Lees meer over:

eiland saamhorigheid
Deel dit bericht met je vrienden!