vrijdag 30 juli 2021

Alles over Dordrecht

De historiekant van het kombord

Helft van Dubbeldamse informatieborden - dus alleen Kombord 2014 - weer terug in beeld en wederom zichtbaar op Damplein

21 juni 2021 (door De redactie)

DORDRECHT -  Het Kombord 2014 over Dubbeldam, met acherop de historie, is weer terug. Het bord 1970-2020 over de Dubbeldamse geschiedenis is nog weg.

Dit is de stand van zaken rond de verdwijning van het symbolische hart van de Dubbeldamse geschiedenis, dat vanaf 1 juli 1970 verder onder Dordrecht valt.

,,Het bord ‘Dubbeldam’ dat eerder deze maand op mysterieuze wijze verdween bij het Damplein in de gelijknamige Dordtse wijk, is weer terug. Met de groeten van ‘Sint en Piet’.Dat meldde Ad De Dordtenaar op de website.

Het 2014 Kombord is door initiatiefnemer Wim v.d. Pol veilig gesteld, want het was niet goed bevestigd. Vanmorgen werd het door de gemeente opgehaald bij Wim en weer goed bevestigd. ,,De helft is terug", aldus Wim van der Pol, die samen met Hans Berrevoets achter het initiatief staat om Dubbeldam zichtbaar te houden.

Het bord 2020 is nog zoek. Dat werd op 30 juni 2020 door twee wethouders uit Dordrecht onthuld, die symbolisch te gast waren in even het Dubbeldam van 30 juni 1970. Ook burgemeester Wouter Kolff speelde mee. Hij haalde de Dubbeldamse vlag op uit het oude Stadhuis van Dubbeldam en zorgde dat die wapperde op het Stadhuis van Dordrecht op 1 juli. Kolff liet de ludieke actie ook filmen om duidelijk te maken dat Dubbeldam een eigen verhaal heeft en ook bij Dordrecht hoort.

Zie ook:

Lees meer over:

dubbeldam kombord
Deel dit bericht met je vrienden!