Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Archieffoto: Peter Heijkoop tussen stralende winnaars van de Dordtse Vrijwilligersprijs 2019

Heel Dordt stemt mee: Vrijwilligersprijs 2020 nieuwe stijl

24 september 2020

DORDRECHT - Jaarlijks op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, wordt de vrijwilligersprijs uitgereikt. Dit jaar zal wethouder Peter Heijkoop, tijdens een online evenement waaraan alle Dordtenaren kunnen deelnemen, vier vrijwilligersorganisaties in het zonnetje zetten.  

Het is dit jaar voor het eerst dat er een publieksprijs wordt uitgereikt. Tijdens een voorronde kunnen alle Dordtenaren een stem uitbrengen op een vrijwilligersorganisatie. Daarnaast kijkt een vakjury naar de sociale impact, het beleid en de ambities van de aangemelde organisaties. De coördinatie ligt in handen van INZET078!, de organisatie die in opdracht van de gemeente Dordrecht vrijwillige inzet ondersteunt. 

Nieuwe stijl
Er is een Publieksprijs, een Passieprijs en een Talentenprijs waarbij de winnaars ieder 2000 euro ontvangen om te besteden aan hun vrijwilligersbeleid. De aanmoedigingsprijs heeft een waarde van 1000 euro. Het totale prijzenbedrag is ten opzichte van andere jaren verhoogd. Ook nieuw is dat de winnaars pas tijdens het online evenement bekend worden gemaakt. Zij krijgen hun waardecheque digitaal uitgereikt door wethouder Peter Heijkoop, verantwoordelijk voor onder meer zorg, welzijn, onderwijs en werk. “De inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor onze samenleving. Zeker in deze moeilijke tijd met Covid-19 blijkt dat zij goud waard zijn en onze stad mede draaiende houden. Dit jaar richten we ons op wat een organisatie met de inzet van vrijwilligers wil bereiken. Er zijn veel mooie initiatieven in Dordrecht en het zal een hele uitdaging worden om tot een keuze te komen”, aldus de wethouder.

Inschrijven tot 7 oktober
Dordtse vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven kunnen zich tot 7 oktober 2020 inschrijven via een online formulier op de website van INZET078!. Voor de Publieksprijs kunnen inwoners van Dordrecht vanaf 8 oktober via de website een maand lang hun stem uitbrengen. Ondertussen gaat de vakjury aan de slag met de overige prijzen. Voor deelname aan het evenement dat op maandag 7 december om 20.00 uur online plaatsvindt, kan iedereen zich aanmelden. Meer informatie hierover vindt u op  www.inzet078.nl.


 

Deel dit bericht met je vrienden!