zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Hazelnootgebak verbindt Dordrecht met Apeldoorn en Den Haag met dank aan Brokking

7 juli 2021 (door de redactie)

DORDRECHT -  Het HAZELNOOTGEBAK van Brokking, een bekende specialiteit, krijgt ook buiten Dordrecht steeds  aandacht. Het blijkt de rode draad te zijn voor alweer een Hazelnootspecialiteit, die tot de Kelder/Brokkinggroep gaat behoren.

,,De bekende Apeldoornse Banketbakkerij Maassen krijgt een nieuwe eigenaar. Bob Kaptein neemt de bakkerij over van Gé Hendricksen.

Kaptein is ook eigenaar van Maison Kelder in Den Haag en Brokking in Dordrecht, dat in de historie staat vanaf 1898.

De drie bakkerijen hebben één ding gemeen: het hazelnootgebak", zo meldt de website Bakkers in bedrijf.

Banketbakkerij Maassen is sinds 1959 gevestigd in Apeldoorn. Het bedrijf heeft vier vestigingen in Apeldoorn en Ugchelen en staat in de omgeving bekend vanwege het hazelnootgebak. Het is (nog) niet de bedoeling om Dordtse hazelnootgebak ook in Apeldoorn en omgeving te gaan verkopen.

Achter de schermen wordt binnen de Maison Kelder groep wel naar samenwerking gezocht. Dat heet dan: De frontoffice past bij het werkgebied, zoals Dordrecht en de back-office kan meer in elkaar worden geschoven of in elkaars verlengde gaan werken. De ziel van de afzonderlijke winkels moet voelbaar blijven.

. In 2011 nam Kaptein Maison Kelder in Den Haag over en in 2014 volgde de Dordtse bakkerij Brokking.

Over ons  (historie volgens de Dordtse webshop van Brokking)

Sinds 1898 een begrip in Dordrecht en omstreken!

Wie Banketbakkerij Brokking hoort noemen, roept meteen ‘Hazelnootgebak’. Het Hazelnootgebak van Brokking geniet landelijke bekendheid. En genieten is het met recht: hazelnootschuim, in luchtige laagjes opgebouwd en met zacht geklopte, licht aangezoete slagroom afgewerkt zorgen voor een bijzondere compositie waardoor dit gebak meer dan een delicatesse is.

In 1898 werd Banketbakkerij Brokking opgericht, en sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot wat het nu is: Een bakkerij met luxe banketbakkersspecialiteiten. Niet alleen met het beroemde hazelnootgebak, maar ook met alle andere overheerlijke en prachtig afgewerkte banketsoorten.

Tot in de verre omtrek wordt gebak en taart gegeten van Banketbakkerij Brokking. En onze specialiteit - hazelnootgebak - wordt meerdere malen per dag gemaakt, zodat iedere klant verzekerd is van een vers product.

Eigenlijk is ons hele assortiment een specialiteit. En ook voor maatwerk draaien we onze handen niet om. Zo is het mogelijk om een foto of een andere afbeelding, zoals een logo, op een taart te laten zetten. Dat kan op zo'n overheerlijke hazelnoottaart zijn, maar ook op een andere (slagroom)taart van uw keuze. En wist u dat we ook prachtige ambachtelijk bruidstaarten maken? We hebben heel veel smakelijke mogelijkheden om de mooiste dag van uw leven te doen slagen!

U bent van harte welkom om onze rijk gevulde vitrines in de winkel te bezichtigen of bekijk ons uitgebreide aanbod in de webshop!

Lees meer over:

brokking
Deel dit bericht met je vrienden!