zaterdag 16 januari 2021

Alles over Dordrecht

Geslaagde herstart van Schaakclub Dordrecht

8 juli 2020

DORDRECHT - Gelukkig konden dinsdagavond 7 Juli  in de Crabbehoeve de deuren weer open voor een, weliswaar beperkte, herstart en tevens einde van het al in maart afgekapte schaakseizoen.

De twee beste schakers van de schaakclub nu waren bereid gevonden om een zogenaamde Dubbelsimultaan te houden. Al vroeg trad Lennard den Boer aan tegen een 14 tal jeugdigen, die hij allemaal wist te verslaan. Een 100% score dus, al was het aan sommige borden echt niet gemakkelijk, aldus Lennard. Eraan toevoegend: ‘maar dan gingen ze te snel spelen…’

De jeugdsimultaan onder toezicht van de Jeugdleiders Martijn Rijneveen en Wouter de Bruin kon nog in de buitenlucht gehouden worden, maar na enkele druppels werd besloten om de Simultaan van Internationaal Meester en recordclubkampioen Mark Timmermans binnen af te werken. Met een 12 tal titels op zak heeft Mark nu de Dordtse grootheden Henk van Donk en Pank Hoogendoorn achterhaald en gezien zijn leeftijd en speelsterkte volgen er nog vele.

Binnen werd natuurlijk de 1,5 meter toegepast, zodat er ruimte was voor 11 tegenstanders. Die waren deze keer van behoorlijke sterkte uit o.a. de bovenste 3 teams van de Schaakclub Dordrecht in de Rotterdamse Schaakbond (het eerste team nog steeds regerend kampioen!).

Dat alles weerhield Mark er niet van om als een wervelwind in amper 1,5 uur ook een 100% score neer te zetten: 11 uit 11 dus. Een unieke prestatie, hetgeen ook blijkt uit de reacties van de perplexe verslagenen: Overspeeld, goed verloren, stuk kwijt, gewoon veel beter etc.

Uiteraard werd er aan de bar met plexiglas, en inmiddels ook buiten in de fraaie tuin met het pas aangelegde buitenschaakspel, nog flink nagepraat. De meesten hadden elkaar  zo’n 4 maanden niet meer gezien, maar wel nog kunnen snelschaken dankzij het ‘online-schaken’.

Foto's: Wim van de Pol.

Lees meer over:

herstart schaakclub Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!