zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Fotowedstrijd 'Beeld en Park' voor jong en oud

15 juli 2021

DORDRECHT - Hoe leuk is het om al wandelend door Park Merwestein foto’s te maken van de beelden en de bomen en daar nog een prijs mee te winnen ook! Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit of je hier woont, werkt, studeert of een keer de stad bezoekt. Wie weet staat jouw foto straks in de krant, hangt hij in groot formaat boven je bank of je bed of is hij het pronkstuk van de kalender die de Stichting Park Merwestein uitgeeft.

Wat gaan we doen?

Wij organiseren van 1augustus tot 15 september elke week een fotowedstrijd. Maak de mooiste foto en stuur hem in voor de wedstrijd.

Hoe werkt het insturen?

 • Je mag iedere week 2 nieuwe foto’s sturen.
 • Het moeten foto’s zijn, die zijn gemaakt in Park Merwestein en op de foto moet een (deel van een) boom staan én een (deel van een) beeld.
 •  Stuur een mail met je foto als bijlage naar info@daf-fotografie.nl. In de mail zet je je naam en je leeftijd (als je jonger bent dan 13 jaar). Zet er ook een titel bij en vertel in het kort waarom je deze foto instuurt.

De eerste inzend dag is zondag 1 augustus en de laatste is woensdag 15 september.

Hoe gaat het dan verder?

Alle foto’s proberen  we op maandag op deze site te zetten, te beginnen met maandag 16 augustus. Elke week kiezen we de drie mooiste foto’s van kinderen en de drie mooiste foto’s van volwassenen en aan het eind van de wedstrijd worden uit de 36 mooiste weekfoto’s de prijswinnende foto’s gekozen door een deskundige jury.

Wat kun je winnen?

Natuurlijk worden de winnende foto’s gepubliceerd in de weekbladen en krijgen de hoofdprijswinnaars een grote afdruk van hun foto op forex of aluminium.

De hoofdprijs voor kinderen is een vaartocht voor 8 kinderen op het Wantij. De hoofdprijs voor deelnemers, ouder dan 12 jaar is (naar keuze) een diner voor 2 in restaurant Ferdinands in Dordrecht of een pannenkoekenmaaltijd voor 4 bij Pims Poffertjessalon in Dordrecht.

Verder hebben we ook allerlei grotere en kleinere prijzen zoals kaartjes voor voorstellingen, boeken, bijzondere munten en nog veel meer.

Wie zitten er in de jury en waar let de jury op?

De deskundige jury bestaat uit Frits Baarda, journalist, fotograaf en jurylid “Zilveren Camera” ,Teus de Groot, verbonden aan Dordtse Amateur Fotografen, en Fokko van der Straaten, fotograaf en filmer. De jury beoordeelt de foto’s anoniem. Natuurlijk moet op de foto altijd een beeld en een boom staan. Verder let de jury let op: originaliteit en verrassing, sfeer,  beleving en techniek.

Wanneer zijn de winnaars bekend en wanneer is de prijsuitreiking?

Voor 1 oktober 2021 zijn de prijswinnaars uitgekozen. Vanwege de onzekerheid over de maatregelen rondom corona weten we nu nog niet hoe we de prijswinnaars bekend gaan maken en de prijsuitreiking gaan organiseren.

 

En verder

lees de spelregels en de voorwaarden voor deelname goed door.

 

Spelregels

Leuk als je meedoet. We hebben de spelregels op een rijtje gezet.

 • Maak een foto in Park Merwestein waarop alles mag staan, maar in elk geval zowel een boom als een beeld.
 • Je mag maximaal 2 foto’s per week insturen; de wedstrijd loopt van 1 augustus tot en met 15 september 2021.
 • Je levert de foto aan als jpeg/jpg-bestand of PNG-bestand van max. 2 Mb.
 • Je levert de foto aan als bijlage bij een email naar info@daf-fotografie.nl
 • In de email zet je:
 1. Titel van de inzending en in het kort waarom je deze foto instuurt
 2. Naam inzender
 3. Mailadres
 4. Leeftijd inzender (van belang voor de kinderfoto’s)
 • De foto heeft geen beeldmerk/handtekening of naam.
 • Is er op de foto iemand herkenbaar in beeld? Dan moet je van die personen/personen toestemming hebben gekregen voor publicatie.
 • Door een foto in te sturen geef je de burengroep Park Merwestein en de Stichting Park Merwestein toestemming om de foto’s te gebruiken en te (laten) publiceren ten behoeve van 800 jaar Dordrecht. We zetten de naam van de maker erbij.
 • De 3 mooiste foto’s van de volwassenen en de 3 mooiste foto’s van kinderen van elke week komen iedere daaropvolgende maandag in een fotogalerij op www.beeldinparkdordrecht.com.
 • Het gaat om de volgende maandagen: 16 augustus, 23 augustus, 30 augustus, 6 september, 13 september en 20 september.
 • Eind september kiest een deskundige jury uit de 36 mooiste weekfoto’s 3 prijswinnaars in de categorie algemeen en 3 prijswinnaars in de categorie jeugd.

Algemene voorwaarden

 • Deelnemers die zich niet houden aan dit reglement worden van deelname uitgesloten.
 • Over het verloop of de uitslag van de wedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd of gediscussieerd.
 • Deelnemers behouden te allen tijde de auteursrechten op hun inzending. Inzenders geven door deelname aan de wedstrijd toestemming aan de burengroep Park Merwestein en de Stichting Park Merwestein voor eventueel gebruik van hun inzending voor promotionele doeleinden ten behoeve van de wedstrijd of 800 jaar Dordrecht.
 • De verstrekte persoonsgegevens van deelnemers en hun ingezonden foto’s worden alleen gebruikt in het kader van de in dit plan beschreven wedstrijd. Zij worden maximaal tot één jaar na de uitreiking bewaard.
 • De deelnemer vrijwaart de organisatie voor claims van derden die pretenderen auteursrechthebbende op een foto te zijn en voor claims van geportretteerden.
 • Eenmaal ingezonden foto’s kunnen niet worden teruggetrokken uit de competitie.
 • Deelnemers verklaren op de hoogte te zijn van het reglement behorend bij de wedstrijd. De organisatie stelt zich op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade of vermissing van inzendingen. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet of twijfel ontstaat beslist de organisatie.
 • De winnaar stemt in met bekendmaking en plaatsing in de regionale nieuwsmedia en zal voorafgaand aan het verschijnen in dit blad/ uitzending de winnende foto niet in een ander tijdschrift publiceren.

 

Deel dit bericht met je vrienden!