donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Filmpremière: ‘Dordrecht door de jaren heen’ laat zien hoe bijzonder Dordt is

31 mei 2021

DORDRECHT - Zie wat de stad bijzonder maakt en leer meer over onze geschiedenis. 

In 2020 bestond Dordrecht 800 jaar. Anno 2021 kan dit eindelijk gevierd worden. In het kader van ‘Dordrecht 800 jaar stad’ is de film ‘Dordrecht door de jaren heen’ gemaakt. In de film ziet u wat de stad bijzonder maakt en hoe het zo geworden is. Experts en stadsgenoten vertellen over hun ervaringen met en passie voor de stad.

Vanaf 11 juni zal de film exclusief draaien in bioscoop The Movies. Het heeft even op zich moeten laten wachten; de oorspronkelijke premièredatum zou 8 januari zijn. De makers staan te popelen om de film aan het publiek te tonen.

Al sinds 2018 zijn neven Bas Kakes (regisseur) en Coen Koopmans (presentator) bezig met de ontwikkeling van deze film. Ze willen zo de passie van hun opa Arend van der Perk voor Dordrecht delen. Om erachter te komen wat Dordrecht zo bijzonder maakt spreken ze met verschillende Dordtenaren, waaronder Arend zelf. Vanuit zijn boot neemt historisch journalist Jaap Bouman de kijker mee door de geschiedenis van de stad. Oud-boswachter Jacques van der Neut laat enthousiast de pareltjes van de Dordtse Biesbosch zien en vertelt wat het gebied zo bijzonder maakt. Ook komen verschillende Dordtenaren aan het woord om hun ongezouten meningen te delen.

De kijker wordt op luchtige maar inhoudelijke wijze meegenomen in het verhaal. De film is onderverdeeld in drie aktes, die opeenvolgend gaan over wat de stad bijzonder maakt, de vroege geschiedenis (tot 1900) en de recentere geschiedenis. Dit wordt afgewisseld met interviews, vertelling en mooie beelden vanuit de lucht.

In het weekend van 11, 12 en 13 juni zijn er premièrevoorstellingen waarbij de makers aanwezig en beschikbaar voor vragen zullen zijn. Daarna komt de film in het reguliere programma van bioscoop The Movies. Kaartjes zijn te koop via de website ‘www.dordtfilm.nl’.

 

Lees meer over:

film dordrecht bijzonder
Deel dit bericht met je vrienden!